Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πήλιο: Φωτιά σε φορτηγό “βόμβα”! Αυτές είναι οι εικόνες που είδε ο οδηγός μπροστά του (Φωτό)

Πήλιο: Φωτιά σε φορτηγό “βόμβα”! Αυτές είναι οι εικόνες που είδε ο οδηγός μπροστά του (Φωτό)

Η φωτιά επεκτάθηκε από το φορτηγό στην περιοχή. Η επέμβαση των πυροσβεστών στο Πήλιο, απέτρεψε τα χειρότερα…

Συναγερμός χθες το απόγευμα (09-09-2020) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου για πυρκαγιά σε φορτηγό στο Πουρί Πηλίου, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφερε μπουκάλες με ασετιλίνη. Στο σημείο έσπευσαν 17 πυροσβέστες με 7 οχήματα συν δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, οι οποίοι προχώρησαν άμεσα στην απομάκρυνση του επικίνδυνου υλικού πριν προκύψει κίνδυνος.

Η φωτιά η οποία επεκτάθηκε από το φορτηγό στο δάσος στην περιοχή ανάμεσα στη Ζαγορά και το Πουρί τέθηκε τελικά υπό έλεγχο γύρω στις 21:00. Εντούτοις, οι δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμεναν στο σημείο για την πλήρη κατάσβεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν γύρω στις 19:00, όταν δύο άτομα επέστρεφαν στο φορτηγό. Επιστρέφοντας αντιλήφθηκαν ότι από την καμπίνα έβγαιναν καπνοί και αμέσως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική λόγω του εύφλεκτου φορτίου. Στο σημείο βρέθηκαν επίσης δυνάμεις της Αστυνομίας από το Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου, ενώ τις δυνάμεις πυρόσβεσης του Βόλου ενίσχυσαν πυροσβεστικά οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργαλαστής και τη Β’ ΒΙ. ΠΕ.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο πριν προκληθεί κάποιος κίνδυνος. Ο πρώτος απολογισμός μετρούσε καμένα δέντρα σε μία έκταση περίπου 20 στρεμμάτων εκατέρωθεν του σημείο όπου ήταν ακινητοποιημένο το φορτηγό, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Πηγή: astratv.gr, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις