Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Πήλιο: Καταρρέουν πλαγιές σαν λάβα – Αποκλεισμένα χωριά πίσω από τις αποκαλυπτικές εικόνες καταστροφής [pics]

Πήλιο: Καταρρέουν πλαγιές σαν λάβα – Αποκλεισμένα χωριά πίσω από τις αποκαλυπτικές εικόνες καταστροφής [pics]

Η κακοκαιρία χτυπάει το Πήλιο και αφήνει τα σημάδια της. Απειλούνται σπίτια από τις αλλεπάλληλες κατολισθήσεις. Γιατροί και ασθενείς έμειναν με… λαμπάδες σε Κέντρο Υγείας…

Το Πήλιο συνεχίζει να μετρά τις πληγές του. Η κατάσταση κυρίως στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου είναι πλέον απελπιστική μετά τα συνεχιζόμενα ανελέητα χτυπήματα της κακοκαιρίας στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Χωριά είναι αποκλεισμένα, καθώς οι δρόμοι είναι «κομμένοι» ανά δύο χιλιόμετρα, σπίτια απειλούνται από κατολισθήσεις που έχουν φθάσει μέχρι τις αυλές, ενώ υπάρχουν προβλήματα και με την ηλεκτροδότηση εξαιτίας της πτώσης στύλων της ΔΕΗ.

Κλιμάκιο μηχανικών κινδύνευσε από κατολίσθηση και παρέμεινε εγκλωβισμένο ανάμεσα σε βράχια και στον γκρεμό για δύο περίπου ώρες. Τα σχολεία χθες δεν λειτούργησαν, ενώ σε ετοιμότητα είναι οχήματα 4Χ4 του στρατού, προκειμένου να επέμβουν αν χρειαστεί για τη διακομιδή ασθενών. Οι εικόνες από την περιοχή αποτυπώνουν την δραματικη κατάσταση που επικρατεί στο ανατολικό Πήλιο.

Βιβλική η καταστροφή στο Πήλιο

Γιατροί και ασθενείς με… λαμπάδες στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

Κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, γιατροί, νοσηλευτές και υπάλληλοι του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς βρίσκονται επί ποδός από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα, για να συνδράμουν όποιον έχει ανάγκη.

Χθες στο Κέντρο Υγείας σήμανε συναγερμός τρεις φορές για τη διακομιδή δύο σοβαρών καρδιολογικών περιστατικών και ενός σοβαρού λιποθυμικού επεισοδίου, από περιοχές στις οποίες η προσβασιμότητα παραμένει συνώνυμη με τον «εφιάλτη», εξαιτίας των μεγάλων ζημιών στο οδόστρωμα.

Και στις τρεις περιπτώσεις , μετά από τιτάνια προσπάθεια των συνεργείων του δήμου και κατοίκων της περιοχής, οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας και από κει με το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η μανία του καιρού «λάβωσε» και το κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο Υγείας, με αποτέλεσμα από την Κυριακή το βράδυ μέχρι και χθες νωρίς το πρωί, λόγω διακοπής ρεύματος να επιστρατευθούν γεννήτριες και λαμπάδες , ώστε οι γιατροί να κάνουν τη δουλειά τους. Επίσης η στέγη του κτιρίου σε αρκετά σημεία άρχισε να μπάζει νερά. Το προσωπικό χρειάστηκε να παρέμβει πολλές φορές με κουβάδες και σφουγγαρίστρες, ώστε ο χώρος να μην πλημμυρίσει από την ορμητική βροχή.

Για περίπου 8 ώρες, η επικοινωνία με τον έξω… κόσμο είχε διακοπεί, καθώς εκτός από τη διακοπή ηλεκτροδότησης, σοβαρή βλάβη είχαν υποστεί και οι τηλεφωνικές γραμμές. Η «γέφυρα επικοινωνίας» μεταξύ Κέντρου Υγείας, Δήμου Ζαγοράς και ΕΚΑΒ, στήθηκε μέσω των προσωπικών κινητών τηλεφώνων γιατρών, νοσηλευτών και οδηγών του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις