Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πήλιο – Κορονοϊός: Νόσησαν ιερέας και ψάλτης μετά από κηδεία – Η ανακοίνωση έξω από την εκκλησία

Πήλιο – Κορονοϊός: Νόσησαν ιερέας και ψάλτης μετά από κηδεία – Η ανακοίνωση έξω από την εκκλησία

Ανησυχία επικρατεί σε γνωστό χωριό του Κεντρικού Πηλίου. Ο ιερέας και ο ψάλτης της εκκλησίας του χωριού προσβλήθηκαν από κορονοϊό με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός…

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες ενημερώθηκαν προχθές το απόγευμα ότι είναι θετικοί, προηγουμένως όμως είχαν παρευρεθεί σε εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στην εκκλησία παρουσία των συγγενών του θύματος. Αυτό ήταν αρκετό προκειμένου να υπάρξει αναστάτωση, καθώς τουλάχιστον όσοι παραβρέθηκαν στην τελετή θα πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο για Covid.

Ο ιερέας ενημέρωσε για την εξέλιξη αμέσως την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, που έδωσε εντολή ο ναός να κλείσει προκειμένου να γίνει απολύμανση. Κάτοικοι του χωριού που πήγαν αργά το απόγευμα στην εκκλησία για τους Χαιρετισμούς ενημερώθηκαν από ανακοίνωση που είχε θυροκολληθεί στην εξώπορτα του ναού, ότι λόγω κορονοϊού η εκκλησία θα παραμείνει κλειστή για δύο εβδομάδες. Αυτό προβλέπει άλλωστε το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Το taxydromos.gr, επικοινώνησε με τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος π. Δαμασκηνό Κιαμέτη ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός. Οπως τόνισε έχει ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και θα γίνει ιχνηλάτηση στις επαφές των θετικών που ήδη έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό κατ’ οίκον.

Με την ελπίδα να μην έχει γίνει διασπορά εκτιμάται πως συνολικά θα ιχνηλατηθούν περίπου 15 άτομα.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις