Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πήλιο: Οικογενειακό δράμα με φωνές και χτυπήματα μπροστά στα παιδιά τους – Φόβος και θλίψη

Κρήτη Λαμία Πτολεμαΐδα

Δύσκολες ώρες βίωσαν προχθές τα ξημερώματα (09-06-2021) 48χρονη μητέρα και οι τρεις κόρες της, 13, 18 και 23 χρόνων αντίστοιχα, όταν ο πατέρας της οικογένειας εκτός εαυτού απειλούσε ότι θα τις σκοτώσει, επειδή δεν του άνοιγαν την πόρτα να μπει στο σπίτι. Σε κατάσταση πανικού οι τέσσερις γυναίκες ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Ανδρες του Αστυνομικού Τμήματος Βορείου Πηλίου έσπευσαν στο σπίτι και τις βρήκαν έντρομες να προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ. Οι φωνές τους είχαν ξεσηκώσει την ήρεμη γειτονιά στο παραλιακό Πήλιο. Ευτυχώς περίοικοι που άκουσαν τις εκκλήσεις τους για βοήθεια έσπευσαν στο σπίτι, πριν η κατάσταση ξεφύγει ακόμη περισσότερο. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 56χρονο πατέρα, δράστη του επεισοδίου.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, νωρίς το μεσημέρι προχθές οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ο πρόεδρος της έδρας προέτρεψε τις δύο πλευρές να προχωρήσουν στη διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης και συνέστησε στον δράστη να «αλλάξει ρότα».

Εντός τριών ημερών θα πρέπει να κατατεθεί επίσημα στο δικαστήριο το αίτημα για την έναρξη της διαδικασίας. Αν δεν συμβεί ο 56χρονος θα καθίσει στο εδώλιο. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια δεν είναι η πρώτη φορά που βιώνει αντίστοιχες καταστάσεις. Η πρώτη αναφορά για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της 48χρονης και των τριών κοριτσιών της είχε υποβληθεί στις 13 Μαΐου, όποτε ο 56χρονος φέρεται να απείλησε τη σύζυγό του και τις κόρες του ότι «θα σας σκοτώσω».

Προχθές τα ξημερώματα ήταν η δεύτερη φορά που σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο. Ο 56χρονος επέστρεψε αργά στο σπίτι του και επειδή είχε προηγηθεί καυγάς, η σύζυγός του και τα κορίτσια της δεν άνοιγαν την πόρτα. Αυτός άρχισε να φωνάζει και να απειλεί πάλι, ενώ όπως καταγγέλθηκε έσπασε την πόρτα αποθήκης που βρίσκονταν στην αυλή.

Μόλις οι τρεις γυναίκες βγήκαν έντρομες από το σπίτι για να δούνε τι συμβαίνει ο 56χρονος φέρεται να άρπαξε τη μία του κόρη από το λαιμό και να της προκάλεσε μώλωπες, ενώ συνέχιζε να εκτοξεύει απειλές μέχρι που έφτασε στο σημείο η αστυνομία και του πέρασε χειροπέδες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις