Κυριακή, 3 Μαρ.
14oC Αθήνα

Πήλιο: Του έκαναν παρατήρηση για την εξάτμιση και μαχαίρωσε τρεις – Η νέα καταδίκη του δράστη

Πήλιο: Του έκαναν παρατήρηση για την εξάτμιση και μαχαίρωσε τρεις – Η νέα καταδίκη του δράστη

Ο δράστης καταδικάστηκε για την αιματηρή επίθεση στο Πήλιο. Μια παρατήρηση για την εξάτμιση της μηχανής που οδηγούσε, λίγο έλειψε να φέρει μια ανείπωτη τραγωδία…

Την ίδια με την πρωτόδικη απόφαση, ποινή 20ετούς κάθειρξης διατήρησε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας στον 40χρονο Αλβανό, που είχε κριθεί ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, μαχαιρώντας πατέρα, κόρη και γιο στις Πινακάτες στο Πήλιο.

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, ούτε ο κατηγορούμενους, ούτε ο δικηγόρος του εμφανίστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου. Δεν είχε πάει ούτε στο πρωτόδικο δικαστήριο, με την πρόεδρο τότε να σχολιάζει πως «δεν μας έκανε την τιμή να παραστεί». Μετά από σειρά αναβολών, το ΜΟΔ Λάρισας εκδίκασε τελικά την υπόθεση που εκτυλίχθηκε το βράδυ της 30ής Ιουνίου 2012.

Σημειώνεται ότι ο 40χρονος αναζητούνταν από τις ελληνικές διωκτικές αρχές, με βάση διαφορετικό επώνυμο από το αληθινό, στοιχεία με τα οποία έχει μάλιστα εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, γι’ αυτό και αρχικά ο εισαγγελέας ζήτησε να διεξαχθεί η δίκη με αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου.

Οπως είχαν καταθέσει πρωτόδικα τα τρία θύματα, ο 70χρονος πατέρας, ο 43χρονος γιος του και η 42χρονη κόρη του, ο 40χρονος τους μαχαίρωσε αντιδρώντας στην παρατήρηση που του έκανε ο 70χρονος καθώς περνούσε με ταχύτητα με το μηχανάκι του, «ένα παπάκι χωρίς εξάτμιση» μπροστά από το μαγαζί όπου έκαναν ένα οικογενειακό γλέντι παρουσία μικρών παιδιών.

Ο 70χρονος έψηνε σε ψησταριά, ενώ οι συγγενείς του βρίσκονταν στο παρακείμενο καφενείο του γιου του. Ο 40χρονος «γύρισε με ένα μαχαίρι και με μαχαίρωσε. Πρώτα εμένα, μετά την κόρη μου και μετά τον γιο μου» όπως είχε τονίσει ο 70χρονος στην κατάθεσή του στο ΜΟΔ.

Με τον εισαγγελέα της έδρας να παρατηρεί πως «δεν ήταν επιπόλαια τραύματα ή τραύματα άμυνας, σε μια προσπάθεια του δράστη να αποτρέψει ενδεχομένως μια επίθεση εναντίον του. Ήταν μια σκόπιμη και στοχευμένη ευθεία ενέργεια να πληγούν τα θύματα, με ένα επιθετικής φύσεως μαχαίρι, με ανθρωποκτόνο δόλο», καταρρίπτοντας έτσι τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο 40χρονος βρισκόταν σε άμυνα, καθώς δέχθηκε επίθεση από 5 συγχωριανούς.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις