Δευτέρα, 15 Απρ.
20oC Αθήνα

Πολεμική Αεροπορία: 9 μαχητικά «σκίζουν» τον ουρανό πάνω από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πολεμική Αεροπορία: 9 μαχητικά «σκίζουν» τον ουρανό πάνω από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου
Twitter

Εννέα πολεμικά αεροσκάφη, σε εντυπωσιακό σχηματισμό βέλους, πέταξαν πάνω από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Συμμετέχουν στην διακρατική στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ «Tiger Meet 2022».

Τα εννέα μαχητικά χωρών που παίρνουν μέρος στο «Tiger Meet 2022», έκαναν συμβολικές πτήσεις πάνω από ορόσημα της χώρας μας. Στις 15:15 και επίσης στις 15:40 της Παρασκευής (13.05.2022), είχαν πετάξει πάνω από την Ακρόπολη, στο πλαίσιο αυτής της ΝΑΤΟϊκής άσκησης.

Κατά την επιστροφή τους στο αεροδρόμιο του Αράξου στην Αχαΐα, όπου και είναι η βάση του «Tiger Meet 2022», τα εννέα πολεμικά αεροπλάνα έκαναν σε σχηματισμό βέλους διέλευση πάνω από την Πάτρα.

Μάλιστα πήραν στροφή πάνω από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, επιστρέφοντας προς το αεροδρόμιο στον Άραξο.

Δείτε αλλά και ακούστε το βίντεο του TheBest.gr:

Πολεμική Αεροπορία: «Tiger Meet 2022»

Νωρίτερα, ένα ιταλικό Eurofighter, δύο ελληνικά και δύο βελγικά F-16, τέσσερα γαλλικά Rafale, ένα ελβετικό και ένα ισπανικό F-18, καθώς και δύο ελικόπτερα Μ24 από την Τσεχία, είχαν πετάξει πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι, η άσκηση «Tiger Meet» διεξάγεται από τις 9 έως τις 20 Μαΐου, στην αεροπορική βάση του Άραξου. Η άσκηση φιλοξενείται για πρώτη φορά από την 335η Μοίρα στην Ελλάδα.

 

 

Στην άσκηση συμμετέχουν 60 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και τη Τσεχία, με αποστολές σύνθετων επιχειρήσεων, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αποστολών του σύγχρονου αεροπορικού πολέμου όπως αμυντικές/επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον αεροπορικής ισχύος, αεροπορικής απομόνωσης, δυναμικής στοχοποίησης, στοχοποίησης χρονικά ευαίσθητων στόχων αλλά και επιχειρήσεις καταστολής – καταστροφής της εχθρικής αεράμυνας, επιχειρήσεις αεροπορικών δυνάμεων επ’ ωφελεία χερσαίων και θαλάσσιων επιχειρήσεων. Οι αποστολές θα υποστηρίζονται από ιπτάμενο radar του ΝΑΤΟ.

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις