Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πολύδωρας – ληστεία: Ο γείτονας που οδήγησε την αστυνομία στα ίχνη των δραστών!

Πολύδωρας – ληστεία: Ο γείτονας που οδήγησε την αστυνομία στα ίχνη των δραστών!
Intime News (αρχείο)

Άρπαξαν ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο από το σπίτι του Βύρωνα Πολύδωρα στη Φιγαλεία Ηλείας, αλλά δεν υπολόγιζαν στον γείτονα του έμπειρου πολιτικού.

Για κακή τους τύχη ο γείτονας του κ. Πολύδωρα τους είδε, κατάλαβε πως έχουν πραγματοποιήσει κλοπή, συγκράτησε των αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία, δίνοντας στους Αστυνομικούς όλα τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει.

Από τον αριθμό κυκλοφορίας προέκυψε πως το αυτοκίνητο μάρκας Mazda ανήκε σε 39χρονο Ρομά, ο οποίος είναι σεσημασμένος για κλοπές και ληστείες, κυρίως στο Νομό Μεσσηνίας.

Αμέσως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου έστησαν επιχείρηση στον καταυλισμό που διέμενε ο 39χρονος, με αποτέλεσμα την σύλληψή του. Δυστυχώς διέφυγε την σύλληψη ο 22χρονος ομόφυλος και συνεργός του, οποίος κατά πάσα πιθανότητα έχει μαζί του τα χρήματα και τα χρυσαφικά που άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιο του κ. Πολύδωρα, καθώς στην κατοχή του συλληφθέντα δεν βρέθηκαν κλοπιμαία.

Το χρονικό της κλοπής

Η κλοπή σημειώθηκε το πρωί της 6ης Αυγούστου, ανήμερα τις γιορτής του Σωτήρος. Οι δύο κακοποιοί παρακολουθούσαν το εξοχικό σπίτι του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα, προφανώς γνωρίζοντας πως – όντας πιστός – θα πήγαινε μαζί με την οικογένειά του στην Εκκλησία της κοινότητας, προκειμένου να παρακολουθήσει την Θεία Λειτουργία.

Οι δυο “ποντικοί”, οι οποίοι αν μη τι άλλο γνώριζαν την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου, κατάφεραν να μπουν στο πατρικό σπίτι και εξοχικό του κ. Πολύδωρα, παραβιάζοντας με ειδικά εργαλεία την κεντρική πόρτα εισόδου του εξοχικού. Αυτό έγινε με ευκολία από τους δύο κακοποιούς, καθώς το σπίτι δεν διαθέτει συναγερμό ή άλλα συστήματα ασφαλείας.

Στην συνέχεια και ενώ βρέθηκαν στο εσωτερικό, έψαξαν όλους τους χώρους, αναζητώντας το χρηματοκιβώτιο, το οποίο και ανακάλυψαν εντοιχισμένο στο γραφείο του κ. Πολύδωρα.

Αμέσως οι δύο διαρρήκτες άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό, κοσμήματα και χρυσαφικά, αλλά και προσωπικά έγγραφα του γνωστού πολιτικού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις