Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Πολυτεχνείο: Μπήκαν με… πέτρες στην πορεία της Πάτρας [pics,vid]

ΦΩΤΟ από tempo24
ΦΩΤΟ από tempo24

Με πέτρες… άρχισαν να εφοδιάζονται άτομα που αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία ακολουθούσαν την πορεία για το Πολυτεχνείο που είχε ξεκινήσει από το Παράρτημα στην οδό Κορίνθου στην Πάτρα.

Τα άτομα κινήθηκαν στο τέλος της πορείας και πήραν πέτρες από τις σιδηροδρομικές γραμμές στην Όθωνος Αμαλίας. Σε επιφυλακή ήταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς η πορεία κινούταν προς το κέντρο της πόλης.

ΦΩΤΟ από το Tempo24

Νωρίτερα, υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ φοιτητών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δύο πλευρές να φωνάζουν συνθήματα η μία στην άλλη. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Οι δύο πορείες για το Πολυτεχνείο

Περίπου στις 19:00 ξεκίνησε η πορεία από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών για την 43η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οργανώσεις, σωματεία, μέλη του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, κόμματα,φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς, κρατώντας πανό φώναζαν συνθήματα όπως “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”. Επίσης ξεκίνησε και η πορεία που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και σωματεία που το στηρίζουν, με αφετηρία την πλατεία Γεωργίου.

Νωρίτερα, οργανώσεις, σωματεία, κόμματα, φορείς συγκεντρώθηκαν στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου, από όπου ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα, το ΠΑΜΕ και σωματεία που το στηρίζουν έκαναν ανάλογη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

Σε επιφυλακή ήταν η τοπική αστυνομία, για την αποφυγή επεισοδίων.

Πηγή: PatrasTimes, Τempo24

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε