Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Πολυτεχνείο: Πολεμικό σκηνικό στο Βόλο με σοβαρά επεισόδια!

ΦΩΤΟ από το e-volos
ΦΩΤΟ από το e-volos

Σοβαρά επεισόδια έγιναν στο κέντρο του Βόλου και πιο συγκεκριμένα πέριξ του μητροπολιτικού ναού Αγ. Νικολάου, μετά την λήξη της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μολότοφ, πετροπόλεμος, κρότου λάμψης και συγκρούσεις μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών συνέθεταν την έκρυθμη κατάσταση στο κέντρο της πόλης.

Νωρίτερα, στο σημείο εκίνησης της πορείας, στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστέρας αποδοκίμαζαν και ζητούσαν από τα μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας να αποχωρήσουν και να μην συμμετάσχουν στην πορεία.

Η ένταση δημιουργήθηκε όταν απειλήθηκε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ δύο αντρών, το οποίο ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων έλαβε τέλος, για να ξεκινήσει τελικώς η πορεία στις 18.30…

Μία δεύτερη πορεία διαδηλωτών ξεκίνησε μετά τις 8 το βράδυ, από την πλατεία Ελευθερίας, πέρασε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα και κατευθύνθηκε προς το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, ενώ οι διαδηλωτές έχοντας μαζί τους πέτρες και κομμάτια από πλακάκια και τσιμέντα, που αφαίρεσαν από τον χώρο του πανεπιστημίου, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ τους στο κέντρο του Βόλου, για πολύ ώρα.

Οι διαδηλωτές, πέταξαν μολότοφ στη συμβολή των οδών Ογλ με Κονταράτου και Γαμβέτα με Κονταράτο, σημεία που συχνάζουν χιλιάδες Βολιώτες καθημερινά.

Στην περιοχή του κέντρου του Βόλου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ, για να αναχαιτίσουν με βόμβες κρότου και λάμψης την δράση και τις επιθέσεις των συγκεντρωμένων, που μέχρι και τις 11 απόψε, συνέχιζαν να συγκρούονται με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Πηγή: e-volos

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε