Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πολυτεχνείο: Έκαψαν σημαίες της Αμερικής στη Θεσσαλονίκη [pic,vid]

ΦΩΤΟ από thestival
ΦΩΤΟ από thestival

“Πρώτη φορά αριστερά, μόνο με τα ΜΑΤ μπορεί να κυβερνά” φώναζαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγο  άτομμα από την πορεία που κάνουν για την επέτειο του Πολυτεχνείου φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη αριστερών σχημάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η πορεία θα καταλήξει στην Πολυτεχνική Σχολή με την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων που την παρακολουθεί να είναι διακριτική. Δείτε εδώ βίντεο από τα συνθήματα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Το κάψιμο της σημαίας (της δεύτερης…)

Μόλις έφτασε στο προξενείο των ΗΠΑ, στην οδό Τσιμισκή, η πορεία που κάνουν για την επέτειο του Πολυτεχνείου φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη αριστερών σχημάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, στην οποία συμμετέχουν άτομα από καταλήψεις κτιρίων της πόλης, αναρχικοί, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Λαϊκής Ενότητας, έκαψαν ένα ομοίωμα της αμερικανικής σημαίας το οποίο είχαν οι ίδιοι φτιάξει.

Ταυτόχρονα, τραγουδούσαν το ”Πότε θα κάνει ξαστεριά”…

Αυτό ήταν το δεύτερο κάψιμο σημαίας στην πορεία της Θεσσαλονίκης… Σύμφωνα με την Αστυνομία στην εν λόγω πορεία συμμετέχουν περίπου 2.500 άτομα.

Έριξαν μπογιά σε βιτρίνες στην Τσιμισκή

Νωρίτερα, άτομα που συμμετείχαν στην πορεία, πέταξαν μπογιές σε βιτρίνες καταστημάτων. Ολιγάριθμη ομάδα ατόμων που βρισκόταν στο μέσο της πορείας των φοιτητικών συλλόγων και των αριστερών οργανώσεων βγήκε από τον κύριο όγκο της διαδήλωσης και έβαψε τις βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων. Στη συνέχεια τα άτομα επέστρεψαν στην πορεία.

ΦΩΤΟ από το Thestival

ΦΩΤΟ από το Thestival

Το κάψιμο της πρώτης σημαίας

Νωρίτερα, όταν έφτασε στο προξενείο των ΗΠΑ, στην οδό Τσιμισκή, η πορεία του ΚΚΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου διαδηλωτές πυρπόλησαν μια αμερικανική σημαία και φώναξαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ.

ΦΩΤΟ από το Thewstival

Στην ίδια πορεία συμμετέχουν μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος, του ΠΑΜΕ, και της φοιτητικής παράταξης ΜΑΣ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στην εν λόγω πορεία συμμετέχουν περίπου 4.000 άνθρωποι. Πίσω από την πορεία του ΚΚΕ βρίσκεται ολιγομελής αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ενώ 100 μέτρα μακρύτερα ακολουθεί η πορεία μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούν διακριτικά τις διαδηλώσεις.

Πηγή: Thestival, Thousandnews

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε