Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Πολυτεχνείο: Τίμησαν τον Μυτιληνιό νεκρό στη Λέσβο [pics,vid]

ΦΩΤΟ από lesvospost
ΦΩΤΟ από lesvospost
Με την ευκαιρία της 43ης Επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, έγινε στις 12 το μεσημέρι κατάθεση στεφανιών στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη παρουσία επισήμων, φορέων του νησιού αλλά και πλήθους κόσμου.
Εκπρόσωποι φοιτητικών παρατάξεων, φοιτητικών συλλόγων, πολιτικών νεολαίων, εκπρόσωποι φορέων, κομμάτων, δημοτικής και περιφερειακής αρχής βρέθηκαν στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιαννη για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγώνα των φοιτητών απέναντι στη δικτατορία. Πολλοί ήταν όμως και οι απλοί πολίτες που από το πρωί αποτίσανε φόρο τιμής στον Μυτιληνιό ήρωα του πολυτεχνείου Μ. Μυρογιαννη. Στην τελετή δεν έδωσε το παρών όπως συνήθιζε η αδελφή του Μ.Μυρογιάννη λόγο υγείας αλλά παραβρέθηκε η ανιψιά του.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Δημάρχου Λέσβου, της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου αλλά και της ΝΔ Λέσβου όπως και της ΔΑΠ.

ΠΑΜΕ και ΚΚΕ θα καταθέσουν στεφάνι το απόγευμα κατά την διάρκεια της πορείας. Οι εκδηλώσεις στην Μυτιλήνη συνεχίζονται και το απόγευμα με την καθιερωμένη πορεία για την φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου που διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και θα συμμετάσχουν, πρωτοβάθμια σωματεία, κοινωνικοί φορείς και σύλλογοι, μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, κ.ά.. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 18:30 το απόγευμα από την Πλατεία Σαπφούς και θα κατευθυνθεί στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη στο πάρκο Αγίας Ειρήνης όπου και θα κατατεθούν στεφάνια από φορείς.

Δείτε εικόνες από το πάρκο Αγ Ειρήνης και την προτομή του Μυρογιάννη:

Ο 20χρονος Μιχαήλ Μυρογιάννης του Δημητρίου, ήταν ηλεκτρολόγος, από τη Μυτιλήνη, κάτοικος Ασημάκη Φωτήλα 8, Αθήνα. Στις 12:00 το μεσημέρι, στις 18/11/1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά περιστρόφου του συνταγματάρχη Νικόλαου Ντερτιλή.

Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του ΕΕΣ (Γ΄ Σεπτεμβρίου) σε κωματώδη κατάσταση και κατόπιν στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε την ίδια ημέρα.

Πηγή: LesvosPost

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε