Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πορεία εκπαιδευτικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (video)

Πορεία εκπαιδευτικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (video)
ΦΩΤΟ GRTIMES

Οι εκπαιδευτικοί έκαναν πορεία διαμαρτυρίας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα. Στις 14.00 η πορεία κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, τόνισαν ότι μόλις λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη των μαθημάτων, οι ελλείψεις στα σχολεία της χώρας αλλά και στη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλες.

Επιπλέον, όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους, οι εκπαιδευτικοί ζητούν να γίνουν μαζικοί διορισμοί συναδέλφων τους, αλλά και εργαζομένων στην καθαριότητα για τα σχολεία, καθώς οι ανάγκες είναι τεράστιες λόγω της πανδημίας.

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου, όπου έκαναν λίγο νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατευθύνθηκε προς το ΥΜΑΘ.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι εκπαιδευτικοί ζητούν μεταξύ άλλων:

-Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα – κανένα τμήμα με πάνω από 15 μαθητές.
-Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων/απαιτούμενων χώρων, για να διασφαλίζονται οι απαραίτητες/αναγκαίες αποστάσεις.
-Χρήση όλων των απαραίτητων δημόσιων και ιδιωτικών χώρων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται.
-Πραγματοποίηση δωρεάν διαγνωστικών τεστ για τον ιό σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στο σχολείο, τόσο κατά το άνοιγμα όσο και κατά τακτά χρονικά διαστήματα.
-Αύξηση του προσωπικού των εργαζομένων στην καθαριότητα, με μόνιμες σχέσεις εργασίας και πλήρες ωράριο από τις 08:00 έως τις 16:00, καθώς επίσης απολύμανση κάθε σχολικής μονάδας.
-Πρόσληψη τραπεζοκόμων για το ολοήμερο, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών για την αναγκαία επικοινωνία με το οικογενειακό περιβάλλον.
-Πρόσληψη νοσηλευτών ανά σχολείο για έγκαιρη υγειονομική παρέμβαση και καθημερινή θερμομέτρηση κάθε εισερχόμενου στον σχολικό χώρο.
-Χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων με αντισηπτικά, μάσκες, γάντια και είδη καθαρισμού και όλου του απαραίτητου υγειονομικού εξοπλισμού.
-Δημιουργία όλων των απαραίτητων δομών ενισχυτικής διδασκαλίας (παράλληλη, κατ΄ οίκον, πρόσθετη) για τους μαθητές που δεν μπορούν λόγω πανδημίας να παρακολουθήσουν τη δια ζώσης διαδικασία και παραμένουν περιορισμένοι στο σπίτι.
-Χορήγηση αδειών σε όλους τους εκπαιδευτικούς που τη χρειάζονται, με ίσα δικαιώματα για μόνιμους και αναπληρωτές.
-Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Άμεση πραγματοποίηση της β΄ φάσης προσλήψεων των αναπληρωτών για όλο το σχολικό έτος ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και τα κενά που θα προκύψουν λόγω πανδημίας των σχολείων μας. Ένας/μία εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για ένα παιδί!
-Μείωση- αναδιάταξη της ύλης.

Πηγή: grtimes

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις