Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Πώς πέρασαν τα Χριστούγεννα οι κάτοικοι του Ρεθύμνου

Πώς πέρασαν τα Χριστούγεννα οι κάτοικοι του Ρεθύμνου

Χριστούγεννα με καλό καιρό, ανοιξιάτικο σχεδόν, απόλαυσαν οι κάτοικοι του Ρεθύμνου μέσα σε κλίμα ηρεμίας και όπως αρκετοί ομολογούν, χωρίς υπερβολές στις εξόδους και στα έξοδα.

Οι περισσότερους Ρεθεμνιώτες γιόρτασαν τα Χριστούγεννα οικογενειακά, με φίλους και συγκεντρώσεις στα σπίτια, τόσο της πόλης όσο και των χωριών της ενδοχώρας.

Ιδιαίτερη νότα στα Χριστούγεννα του Ρεθύμνου ο φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας ανήμερα των Χριστουγέννων, τον οποίο διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων, με στόχο να συγκεντρωθούν τρόφιμα και ρούχα για συνανθρώπους που έχουν ανάγκη ώστε όσο είναι δυνατόν να απαλυνθεί η αγωνία τους για την καθημερινότητα και την επιβίωση τους.

Οι ομάδες, Αετού Ανωγείων, Ο.Φ.Η 94, η ομάδα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κυνήγησαν την μπάλα εντός του γηπέδου για να βάλουν γκολ στην ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και την κοινή προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο και ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες. Με το συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα, ξεκίνησε και η 40ήμερη συλλογή ειδών βοήθειας τα οποία μέχρι και το τέλος του επόμενου μήνα θα συλλέγονται ώστε να ενισχυθούν οι προσπάθειες ανθρωπιάς του Δήμου Ανωγείων, της Αρχιεπισκοπής Ρεθύμνης για το ημερήσιο κέντρο Αστέγων Ηρακλείου αλλά και ομάδες προσφύγων.

Το διήμερο των Χριστουγέννων οι περισσότεροι Ρεθεμνιώτες το απόλαυσαν και με την παραδοσιακή Κρητική Κουζίνα, η οποία τις μέρες αυτές πλαισιώνεται από εποχικά εδέσματα και τρόφιμα τα οποία συνδέονται τόσο με την ορθόδοξη κουλτούρα όσο και με το ύφος της κρητικής γαστρονομίας. Χοιρινό στο φούρνο, μέλι, τυριά, δαμάσκηνα, κάστανα και χριστόψωμα, συνοδεύουν τις κρητικές γεύσεις που τέτοιες μέρες γίνονται πιο πικάντικες και γευστικά ελκυστικές χωρίς να λείπουν από το τραπέζι τα λαχανικά και τα τοπικά γλυκά.

Την ίδια ώρα, την ημέρα των Χριστουγέννων ορισμένοι αποφάσισαν να την εορτάσουν επικαλούμενοι τη «θεά Τύχη» η οποία τους συντρόφευσε στα παράνομα τυχερά παιχνίδια, αλλά μάλλον δεν τους ακολούθησε στα κρατητήρια που οδηγήθηκαν από τους αστυνομικούς μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους. Ο λόγος για δύο άτομα ηλικίας 50 και 58 ετών, οι οποίοι εντός καφενείου έπαιζαν τα γνωστά φρουτάκια τα οποία ο ιδιοκτήτης είχε παρανόμως εγκαταστήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Ο 47χρονος ιδιοκτήτης αναζητείται.

Στα κρατητήρια όμως οδηγήθηκε και ένας 20χρονος ο οποίος τα ξημερώματα συνελήφθη σε έλεγχο να οδηγεί στην παραλιακή της πόλης, ευρισκόμενος σε υψηλά επίπεδα μέθης. Οι λιμενικοί που τον εντόπισαν, αμέσως μετά τον έλεγχο του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο τμήμα.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε