Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Που πήγαν όλοι στη Δυτική Ελλάδα; Πάνω από 4.000 οι “άσκοπες μετακινήσεις”

Που πήγαν όλοι στη Δυτική Ελλάδα; Πάνω από 4.000 οι “άσκοπες μετακινήσεις”

Από τις 23 Μαρτίου όταν ανακοινώθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας έχουν καταγραφεί πολλές παραβάσεις, οι λεγόμενες άσκοπες μετακινήσεις. Και έχουν πέσει πολλά πρόστιμα. Σε μια περιφέρεια όμως, στη , το πράγμα… ξέφυγε!

Μέχρι τα ξημερώματα της 30ης Απριλίου και λίγα 24ωρα πριν η απαγόρευση κυκλοφορίας γίνει παρελθόν στη Δυτική Ελλάδα ο αριθμός των άσκοπων μετακινήσεων είχε ξεπεράσει -κρατηθείτε- τις 4.000!

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου έχουν καταγραφεί και στους τρεις νομούς της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία) 4.080 παραβάσεις. Στην Αχαΐα έχουν καταγραφεί 1.810 παραβάσεις, στην Αιτωλοακαρνανία 1.609 και στην Ηλεία 661.

Click4more Δημοσκόπηση: Κορονοϊός και οικονομία “καίνε” τους Έλληνες – Μεγάλη η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την καταγραφή των παραβάσεων, προκύπτει ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των νομών Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, με δεδομένο ότι στην Αχαΐα κατοικούν περίπου 300.000 πολίτες, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία, περίπου 200.000 πολίτες.

Όπως επεσήμαναν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αριθμός των παραβάσεων στην Αιτωλοακαρνανία πιθανόν να οφείλεται και στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος νομός είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός στη χώρα, αφού οι κατοικημένες περιοχές εκτείνονται σε 5.461 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Ζενίδ και ναδίρ

Επίσης, όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων της Αστυνομίας, οι περισσότερες παραβάσεις καταγράφηκαν την Τρίτη 31 Μαρτίου, ενώ οι λιγότερες βεβαιώθηκαν στις 20 Απριλίου, Δευτέρα του Πάσχα. Συγκεκριμένα, στις 31 Μαρτίου καταγράφηκαν 212 παραβάσεις και στις 20 Απριλίου μόλις 19.

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, καταγράφηκε μία απότομη αύξηση των παραβάσεων, την Τρίτη 9 Απριλίου. Εκείνη την ημέρα λοιπόν οι παραβάσεις έφθασαν στις 207 και αυτό αποδίδεται στο γεγονός πως ήταν η πρώτη ημέρα που παρουσίασαν σημαντική βελτίωση οι καιρικές συνθήκες.

Όσον αφορά στις ημέρες του Πάσχα, καταγράφηκαν λίγες παραβάσεις. Συγκεκριμένα την Μεγάλη Παρασκευή βεβαιώθηκαν 55 παραβάσεις, ενώ το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, 29.

Όμως, μετά το Πάσχα, την Τρίτη 21 Απριλίου, υπήρξε σημαντική αύξηση, αφού καταγράφηκαν 105 παραβάσεις που ήταν και οι περισσότερες από εκείνη την ημέρα μέχρι και το τέλος Απριλίου. 

Σχετικά με τα Σαββατοκύριακα, ο αριθμός των παραβάσεων ήταν περίπου ο ίδιος με τις υπόλοιπες ημέρες, ενώ οι περισσότερες καταγράφηκαν το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Απριλίου, όπου έφθασαν συνολικά τις 176.

Άλλαξαν νομό

Όσον αφορά στις παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας, καταγράφηκαν 47 παραβάσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων  βεβαιώθηκαν την Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου και την Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου, όπου επιβλήθηκαν συνολικά 16 πρόστιμα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις