Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πρέσπες: Έτσι υποδέχτηκε τον Ζάεφ ο Αλέξης Τσίπρας – Τα στιγμιότυπα που μαγνήτισαν τα βλέμματα [pics]

Πρέσπες: Έτσι υποδέχτηκε τον Ζάεφ ο Αλέξης Τσίπρας – Τα στιγμιότυπα που μαγνήτισαν τα βλέμματα [pics]

Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε τον Ζόραν Ζάεφ στη μαρίνα των Ψαράδων στις Πρέσπες. Οι φωτογραφικές μηχανές πήραν φωτιά…

Ο Ζόραν Ζάεφ και ο υπουργός Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ έφτασαν με σκάφος στο χωριό Ψαράδες για να υπογράψουν τη συμφωνία για το “Βόρεια Μακεδονία”.

Στην μαρίνα των Ψαράδων τους υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ο οποίος τους πρόσφερε μια ανθοδέσμη.

Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στον χώρο όπου θα υπογραφεί η συμφωνία και οι συγκεντρωμένοι τους υποδέχθηκαν όρθιοι και με θερμά χειροκροτήματα.

Καρέ καρέ η υποδοχή του Ζόραν Ζάεφ από τον Αλέξη Τσίπρα

Λίγο αργότερα με μια συμβολική κίνηση του Ζόραν Ζάεφ προς τον Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκε η τελετή υπογραφής της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ. Μόλις τελείωσε η «οικογενειακή» φωτογράφιση, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ έλυσε τη γραβάτα του, πλησίασε τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον αγκάλιασε και του την προσέφερε.

Ο Αλέξης Τσίπρας την πήρε και την έβαλε στην τσέπη του, όμως ο Επίτροπος της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης, αντιλήφθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε τοποθετήσει καλά τη γραβάτα στην τσέπη του, την πήρε, την δίπλωσε προσεκτικά για να μην τσαλακωθεί και την τοποθέτησε ξανά στην τσέπη του Έλληνα πρωθυπουργού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις