Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Προειδοποίηση Χαρδαλιά από Θεσσαλονίκη: «Το οποιοδήποτε πισωγύρισμα θα είναι μη αναστρέψιμο»

Προειδοποίηση Χαρδαλιά από Θεσσαλονίκη: «Το οποιοδήποτε πισωγύρισμα θα είναι μη αναστρέψιμο»
ΦΩΤΟ GRTIMES

Την ανησυχία του για τη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς μετά την σύσκεψη που είχε στο Δημαρχείο.

Απηύθυνε έκκληση στους Θεσσαλονικείς να είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ώστε «να μην υπάρξει πισωγύρισμα».

«Μας ανησυχεί ειδικά η περίπτωση της Θεσσαλονίκης γιατί υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι αργά αλλά σταθερά μειώνονται τα κρούσματα. Όμως πρέπει να είναι ξεκάθαρο, ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη μείωση στις ΜΕΘ και στους ανθρώπους που εισάγονται στα νοσοκομεία», τόνισε, προσθέτοντας ότι «παραμένουμε σε συναγερμό και σε επαγρύπνηση» και πως οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί.

«Το οποιοδήποτε πισωγύρισμα θα είναι μη αναστρέψιμο. Μπορεί να μειώνονται τα κρούσματα, αλλά δεν μειώνονται οι αριθμοί των ασθενών στις ΜΕΘ. Κάνω σύσταση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και ο καθένας να αναλάβει την ατομική του ευθύνη. Να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες καταστάσεις μέχρι τον εμβολιασμό, ώστε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με το GRTIMES, ο κύριος Χαρδαλιάς τόνισε ότι δε θα πρέπει να γίνει καταστρατήγηση του δικαιώματος των 9 ατόμων τις ημέρες των εορτών και αυτό θα μας πάει πολύ πίσω. «Προσωπικά δεν θα κάνω χρήση αυτού του δικαιώματος που μου δίνει ο νόμος» ανέφερε, τονίζοντας παράλληλα ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση από την τήρηση των αυστηρών μέτρων είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης. Τόνισε δε, ότι, η πολιτεία δεν μπορεί να έχει πίσω από κάθε πολίτη έναν αστυνομικό.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε και εκείνος ότι «οποιαδήποτε χαλάρωση τα Χριστούγεννα μπορεί να φέρει τον χρόνο πίσω στον μαύρο Νοέμβρη», λέγοντας πως ο δρόμος για την κανονικότητα θα είναι πολύ μακρύς.

Click4More: Κορονοϊός – Χαρδαλιάς: Σκληρό lockdown στην δυτική Αττική με εννιά νέα μέτρα

Είπε ότι από τη Δευτέρα θα υπάρχουν τα επιδημιολογικά στοιχεία κατά δήμους, ώστε να γνωρίζει ο κάθε δήμαρχος τα στοιχεία που αφορούν την περιοχή του και να μην ενημερώνεται για τα κρούσματα από τα δελτία ειδήσεων, όπως είπε. «Είναι σημαντικό οι δήμοι που συμμετέχουν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στην καταπολέμηση της πανδημίας να έχουν ουσιαστική ενημέρωση», τόνισε.

Χαρακτήρισε δύσκολες τις 7 εβδομάδες του lockdown που διένυσε η Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε ότι η πόλη, με την ανακοίνωση των σημερινών κρουσμάτων, κατάφερε να γυρίσει τον χρόνο στα τέλη Οκτωβρίου.

Τέλος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε πως ούτε ο ίδιος θα γιορτάσει με τη μητέρα του φέτος τις γιορτές και απηύθυνε έκκληση στους Θεσσαλονικείς να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα. 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις