Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Προφυλακιστέος ο 63χρονος για το θάνατο 18χρονου ρομά στην Καλαμάτα – Φωτιές, μπλόκα και έμφραγμα στο οδικό δίκτυο (pics, video)

Προφυλακιστέος ο 63χρονος για το θάνατο 18χρονου ρομά στην Καλαμάτα  – Φωτιές, μπλόκα και έμφραγμα στο οδικό δίκτυο (pics, video)

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 63χρονος που κατηγορείται για τον φόνο του 18χρονου ρομά την περασμένη Δευτέρα (05.10.2020) στην κοινότητα Πιπερίτσα Μεσσηνίας. Κλειστοί δρόμοι και μποτιλιάρισμα σε πολλές περιοχές της χώρας από ρομά. 

Σε όλη την διάρκεια της απολογίας του 63χρονου, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες ρομά, συγγενείς και φίλοι του θύματος, ενώ η αστυνομία είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδες ρομά έχουν αποκλείσει τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Καλαμάτας, στο ύψος των διοδίων στα Αρφαρά της Μεσσηνίας. Συγκεντρώσεις δίπλα σε αυτοκινητόδρομους στο Αγρίνιο, στο Αιτωλικό και στο Μεσολόγγι της Αιτωλοακαρνανίας, στα Σαγέικα της Αχαΐας, στην Αρχαία Ολυμπία και στα Λαστέικα της Ηλείας, καθώς και στα Εξαμίλια της Κορινθίας.

Στην Αττική, κλειστός έμεινε ο παράδρομος της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων. Κλειστή και η περιφερειακή οδός Αιγάλεω από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ προς εθνική οδό και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παρακολουθήστε σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ANT1:

 

Την ίδια στιγμή, ομάδες ρομά έστηναν οδοφράγματα ανά την Ελλάδα, ανάβοντας φωτιές και κλείνοντας δρόμους, με αποτέλεσμα εκατοντάδες οδηγοί να εγκλωβιστούν για ώρες στα αυτοκίνητά τους.

Ένταση στη Λαμία, από ρομά που έκαψαν λάστιχα, φώναζαν συνθήματα και έκλεισαν τη Λεωφόρο Ελευθερίας. Στο σημείο βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη και όχημα της Πυροσβεστικής.

Οι διαδηλωτές έφτιαξαν, επίσης, οδοφράγματα και σε διάφορες περιοχές των νομών Ηλείας, Κορινθίας, Αχαΐας, Αργολίδας και αλλού στην Πελοπόννησο. 

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών. 

Ομάδες ρομά έκλεισαν και την επαρχιακή οδό Εξαμιλίων – Κορίνθου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων . Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις.

Αλλά και στην Αχαΐα, δεν έλειψε η ένταση. Στα Σαγέικα, περίπου 150 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου με την κυκλοφορία να εκτρέπεται από την Τροχαία.

Επίσης, συγκέντρωση και αποκλεισμό της ίδιας Εθνικής Πατρών – Πύργου, πραγματοποίησαν και ρομά από τη Γαστούνη και τον κάμπο της Ηλείας. 

Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν στο Αίγιο και στο Ζευγολατιό.

roma patron purgou epeisodia2

roma patron purgou epeisodia5

roma patron purgou epeisodia13

 

Διαμαρτυρία με αποκλεισμό του δρόμου στην επαρχιακή οδό Νέας Κίου – Άργους (φωτογραφία πάνω) έκαναν ρομά και στην Αργολίδα. Η αστυνομία προχώρησε σε εκτροπή της κίνησης των οχημάτων.

Αλλά και στο Αγρίνιο, ρομά άναψαν φωτιές στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων (άνω φωτογραφία και βίντεο) στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου.

Στους δρόμους βγήκαν και οι ρομά σε Αιτωλικό και Μεσολόγγι, καίγοντας κάδους (κάτω φωτογραφία και βίντεο).

πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ , nafpaktianews.gr , agriniosite.gr , argonafplia.gr , best.gr , korinthostv , ilialive.gr , lamiareport.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις