Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Πρώην εργαζόμενος στο γηροκομείο των Χανίων: «Είδα να πεθαίνουν 14 άτομα μέσα σε μία εβδομάδα» – «Τους έδιναν χάπια για να ηρεμούν, τους χτυπούσαν»

Πρώην εργαζόμενος στο γηροκομείο των Χανίων: «Είδα να πεθαίνουν 14 άτομα μέσα σε μία εβδομάδα» – «Τους έδιναν χάπια για να ηρεμούν, τους χτυπούσαν»
ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

Αποκαλυπτικά και εξοργιστικά είναι τα όσα περιγράφει ένας πρώην εργαζόμενος στο γηροκομείο των Χανίων, για το οποίο γίνεται έρευνα, μετά από 68 θανάτους ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρώην εργαζόμενος, οι ηλικιωμένοι περνούσαν βασανιστήρια καθώς τους έδεναν στα κρεβάτια, τους χτυπούσαν και τους έδιναν χάπια για να τους κρατάνε ήρεμους.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μέσα σε μία εβδομάδα, 14 γέροντες ξεψύχησαν, το διάστημα που δούλευε εκεί.

«Όταν είχα πρωτοαρχίσει, είχαν πεθάνει 2 με 3 άτομα το πολύ. Μετά ξαφνικά, μετά από ένα μήνα σχεδόν, είδα να πεθαίνουν 14 άτομα σε μια εβδομάδα». 

Click4More: Σοκαριστική μαρτυρία για το γηροκομείο στα Χανιά: «Ήταν ένας διάδρομος και ήταν όλοι γέροντες δεμένοι»

Για την γυναίκα από την οποία ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις και έγινε χθες η εκταφή της, ο πρώην εργαζόμενος αποκαλύπτει: «Ήταν στη βάρδιά μου όταν ακούσαμε έναν δυνατό χτύπο και τρέξαμε και είδαμε την γυναίκα που είχε πέσει από το κάγκελο. Την είδαμε με τα αίματα στο κεφάλι. Δεν κάλεσαν ούτε ασθενοφόρο ούτε τίποτα ενώ είδαν ότι η γυναίκα δεν ήταν καλά. Την επόμενη μέρα η γυναίκα φυσικά και δεν είχε τις αισθήσεις της. Μετά την τρίτη μέρα απεβίωσε. Πιο πριν είχαν καλέσει οι συγγενείς της και η αντίδραση ήταν ότι ήταν μια χαρά». 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις