Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Προμαχώνας: Κίνηση με ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων – Πέρασαν πάνω από 80.000 τουρίστες σε μια μέρα

Προμαχώνας: Κίνηση με ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων – Πέρασαν πάνω από 80.000 τουρίστες σε μια μέρα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η κίνηση παραμένει αυξημένη με τουρίστες να βγαίνουν αλλά και να μπαίνουν στη χώρα για διακοπές. Ο Προμαχώνας είναι μια από τις μεγαλύτερες πύλες εισόδου για τους Βαλκάνιους…

Αυξημένη είναι αυτό το Σαββατοκύριακο η κίνηση στο τελωνείο του Προμαχώνα. Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου καταγράφηκε η μεγαλύτερη αφού περισσότεροι από 80 χιλιάδες τουρίστες πέρασαν από το τελωνείο με την ουρά που σχηματίστηκε από τα αυτοκίνητα να φτάνει μέχρι το Ρούπελ.

Βαλκάνιοι τουρίστες, κυρίως από Βουλγαρία και Ρουμανία ολοκλήρωσαν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και επιστρέφουν στις χώρες τους. Την ίδια ώρα πολλοί Βούλγαροι επιλέγουν αυτήν την περίοδο για τις διακοπές τους την Ελλάδα εκμεταλλευόμενοι φθηνά τουριστικά πακέτα που βγαίνουν αυτήν την περίοδο.

Την επόμενη Τετάρτη στη γειτονική χώρα είναι αργία και αυτό έκανε πολλούς να ταξιδέψουν αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο η κίνηση στο τελωνείο του Προμαχώνα αφού η Βουλγαρία είναι η τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι αρχές Ελλάδας και Βουλγαρίας θέλοντας να βοηθήσουν σήμερα τη διέλευση των αυτοκινήτων, όταν σχηματίζεται μεγάλη ουρά, δίνουν και τέταρτη λωρίδα στο ρεύμα κυκλοφορίας.

Γενικά φέτος στο τελωνείο του Προμαχώνα η κίνηση είναι αυξημένη κατά 30%, ενώ μεγάλη ήταν η κίνηση και από τουριστικά λεωφορεία.

Επίσης τον Αύγουστο από το τελωνείο του Προμαχώνα πέρασαν και πολλοί Ουκρανοί που επέλεξαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις