Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πρόβα μπλόκων από τους αγρότες σε Λάρισα και Καρδίτσα

Πρόβα μπλόκων από τους αγρότες σε Λάρισα και Καρδίτσα

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι αγρότες που συντάσσονται με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων στη Λάρισα, καθώς, σήμερα, πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ τους στα Φάρσαλα, αλλά και στον κόμβο του Πλατυκάμπου.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας και αντιδήμαρχος Κιλελέρ, Γιάννης Κουκούτσης, σημείωσε ότι οι αγρότες δεν πήραν απαντήσεις στα αιτήματά τους μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, και πρόσθεσε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι η κυβέρνηση να δώσει λύσεις.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουκούτσης είπε ότι οι αγρότες διεκδικούν να υπάρξει η πρόβλεψη για ακατάσχετο στους λογαριασμούς τους, αλλά και αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως προβλέπεται για άλλες κοινωνικές ομάδες της παραγωγής. Επίσης, είπε ότι οι τιμές των προϊόντων, όπως στο βαμβάκι, αλλά και το πρόβλημα της νιτρορύπανσης, είναι σοβαρά ζητήματα που πρέπει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει.

Οι αγρότες αναμένεται να ξεκινήσουν νέο γύρο κινητοποιήσεων από τον Ιανουάριο του νέου έτους.

Μπλόκο στην Καρδίτσα

Στον κόμβο του Ε65 έξω από την Καρδίτσα συγκεντρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας τα τρακτέρ των αγροτών μετά το σχετικό κάλεσμα που απηύθυνε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας τις προηγούμενες ημέρες.

Λίγο μετά τις 11.00 περί τα 150 τρακτέρ όπως ήταν προγραμματισμένο κατέφθασαν στον κόμβο του Ε65 και αρχικά παρατάχθηκαν στους παράδρομους μέχρι να συγκεντρωθούν όλα τα αγροτικά μηχανήματα.

Στις 12.15 ξεκίνησαν τα πρώτα τρακτέρ να τοποθετούνται πάνω στον Ε65 όπου νωρίτερα η τροχαία είχε φροντίσει να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων. Αυτή την ώρα έχουν τοποθετηθεί στο ρεύμα προς τα Τρίκαλα ενώ σε λίγο θα έρθουν και άλλα τρακτέρ για να καταλάβουν το ρεύμα προς Λαμία στο οποίο προσωρινά υπάρχει ακόμα κίνηση οχημάτων.

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ και karditsalive

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις