Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πτολεμαϊδα: Κοντά σε συμφωνία ΔΕΗ και ενεργειακοί δήμοι για την τιμή της τηλεθέρμανσης!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την πεποίθηση ότι είναι “κοντά η συμφωνία με τη ΔΕΗ για την τιμή της θερμικής μονάδας της τηλεθέρμανσης” εξέφρασε κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του δικτύου των Ενεργειακών Δήμων ο πρόεδρος και δήμαρχος Εορδαίας, Σάββας Ζαμανίδης. Η σύμβαση…

ανάμεσα στη ΔΕΗ και στους ενεργειακούς δήμους, που χρησιμοποιούν τον θερμό ατμό των εργοστασίων ηλεκτρικής ενέργειας για τη θέρμανση των πόλεων τους, έχει λήξει από το 2012. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, κατά την τελευταία του επίσκεψη στο λιγνιτικό κέντρο της δυτικής Μακεδονίας επεσήμανε αυτή την εκκρεμότητα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει κωλυσιεργία στο θέμα της υπογραφής από πλευράς των δήμων.

Ο κ.Ζαμανίδης εξέφρασε αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, που θα καλύπτει την αναπροσαρμογή της τιμής της θερμικής μονάδας, αλλά και την αναδρομική ισχύ της, αφού η τελευταία σύμβαση έληξε το 2012. Η αντιπρόταση που θα κατατεθεί θα είναι τέτοια, που θα δίνει τη δυνατότητα, μετά από τη ρύθμιση κάποιων λεπτομερειών που απομένουν, να προχωρήσουμε στην υπογραφή της σύμβασης με τη ΔΕΗ για την παροχή θερμικής ενέργειας, κατέληξε ο κ. Ζαμανίδης.

Επίσης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ανοικτή δράση του δικτύου σχετικά με το εξασθενές χρώμιο, που προέρχεται από την τέφρα και έχει επιπτώσεις στους υδροφόρους ορίζοντες, ενώ θα ζητηθεί από την ΔΕΗ ειδικό τιμολόγιο για την επωαστική χρήση της τηλεθέρμανσης.

Οι δήμαρχοι αποφάσισαν τέλος να εκδώσουν ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΗ σε σχέση με τη διαφορά της τιμής χρέωσης θερμικής μονάδας από τη ΔΕΗ και της τελικής χρέωσης των δήμων στους καταναλωτές. Τα μέλη του ΔΣ του δικτύου Ενεργειακών δήμων συνεδρίασαν υπό την προεδρία του δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, παρουσία των δημάρχων Κοζάνης Ελευθέριου Ιωαννίδη και Αμυνταίου Κωνσταντίνου Θεοδωρίδη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε