Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Πτώση αεροσκάφους στην Ηλεία: Τα τραγικά παιχνίδια της μοίρας και οι νέες ανατριχιαστικές μαρτυρίες

Πτώση αεροσκάφους στην Ηλεία: Τα τραγικά παιχνίδια της μοίρας και οι νέες ανατριχιαστικές μαρτυρίες

Η συντριβή αεροσκάφους στην Ηλεία στοίχισε τη ζωή στους δύο επιβαίνοντες. Τι αναφέρουν φίλοι των θυμάτων και πως περιγράφουν τα πρώτα δραματικά λεπτά μετά το δυστύχημα, κάτοικοι της περιοχής…

Το διθέσιο μονοκινητήριο υπερελαφρό (ultralight) αεροσκάφος απογειώθηκε στις 11.00 χθες το πρωί από τον αερολιμένα Μεσολογγίου με δύο επιβαίνοντες. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης, που είχε καταθέσει στις υπηρεσίες του αερολιμένα Ακτίου, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση μέγιστης διάρκειας 2,5 ωρών στις περιοχές του Μεσολογγίου – Ανδραβίδας – Αράξου και επιστροφή στο Μεσολόγγι. Ανατολικά του Πύργου και στη περιοχή του χωριού Χαριά κατέπεσε.

Το συγκλονιστικό δυστύχημα που οδήγησε στο θάνατο τους δυο άνδρες, κυβερνήτη και συγκυβερνήτη, συνέβη μόλις 100 μέτρα από το πατρικό σπίτι του πιλότου. Για τον κυβερνήτη του αεροσκάφους μίλησε στο newsit.gr, o κουμπάρος του, Νίκος Κοτσώνης. «Ο πιλότος μένει στην Αμαλιάδα. Είναι μέλος της Αερολέσχης Πύργου. Είχε φύγει από το Μεσολόγγι και τα Χάρια που έπεσε το αεροσκάφος είναι το χωριό του», λέει στο newsit.gr ο κουμπάρος του πιλότου και αντιδήμαρχος Πύργου, Νίκος Κοτσώνης.

Οι δυο αεροπόροι ξεκίνησαν για μια βόλτα με το αεροσκάφος. Το κόκκινο μονοκινητήριο αεροσκάφος ήταν ιδιωτικό και ήταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο Μεσολογγίου. Δυστυχως όμως έμελλε να είναι η τελευταία τους βόλτα. O Διονύσης Τσίρογλου, πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου και φίλος του άτυχου συγκυβερνήτη, Κώστα Καλογερογιάννη, μίλησε στο Mega.

«Χάσαμε τον Κώστα άδοξα και άδικα. Ήταν ένα παιδί με μεγάλη κοινωνική προσφορά. Του άρεσε να πετάει με αεροπλάνα. Ήταν η μεγάλη του αγάπη. Έκανε τις εκπαιδευτικές του πτήσεις» σχολίασε χαρακτηριστικά. «Το πιο τραγικό είναι ότι πριν τρεις μέρες πέρασε από τα γραφεία μας και μου είπε ότι θα απέχει λίγο από τις δράσεις της ομάδας. ‘’Κάνω τις εκπαιδευτικές μου πτήσεις. Θέλω να πάρω το δίπλωμα του πιλότου’’. Σκεφτόταν να αγοράσει μονοκινητήριο. Αυτά ήταν τα τελευταία μου λόγια με τον Κώστα» πρόσθεσε ο κ. Τσίρογλου.

Οπως είπε στο tempo24.gr το ηλικιωμένο ζευγάρι που διεμένει ακριβώς δίπλα από το σημείο που έπεσε το αεροπλάνο άκουσαν έναν δυνατό κρότο και πετάχτηκαν έξω από το σπίτι. “Ειδαμε μια τεράστια φλόγα. Τρέξαμε πίσω από το σπίτι . Μέσα στο κοτέτσι μας είχε πέσει το αεροπλάνο και είχε πάρει φωτιά. Αμέσως με λάστιχα και κουβάδες νερού προσπάθησαμε να σβήσουμε την φωτιά. Ηταν μάταιο οι δύο άνθρωποι είχαν καεί”, ανέφεραν συγκλονισμένοι.

Click4more: Πτώση αεροσκάφους στην Ηλεία: Σοκάρουν οι μαρτυρίες των κατοίκων που εντόπισαν τα συντρίμμια (pics, vids)

Στοιχεία για το αεροσκάφος που συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας (21/6) στον οικισμό Χαριάς, έδωσε στο newsit.gr και o Γεώργιος Πρεβεζάνος, υπεύθυνος της αερολέσχης Μεσολογγίου, από όπου και ξεκίνησε το μονοκινητήριο. «Το μονοκινητήριο αεροσκάφος ήταν ιδιόκτητο και χρησιμοποιούσε την αερολέσχη για πάρκινγκ» λέει στο newsit.gr, o υπεύθυνος της αερολέσχης Μεσολογγίου. «Ο κυβερνήτης ήταν δάσκαλος, παντρεμένος και έμενε στην Αμαλιάδα, ενώ ο συγκυβερνήτης ήταν γνωστός μας και κάτοικος Μεσολογγίου», λέει ο Γεώργιος Πρεβεζάνος. Και προσθέτει: «Είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης, στο οποίο ανέφεραν ώρα απογείωσης 11.15 με διάρκεια πτήσης 2,5 ωρών. Θα έφευγαν από το Μεσολόγγι, θα πήγαιναν στο φράγμα Πηνειού Ηλείας και στο Κατάκολο».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις