Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Πτώση ελικοπτέρου στην Σάμο: Βρέθηκε ζωντανό το τέταρτο μέλος του πληρώματος – Δυο νεκροί

Πτώση ελικοπτέρου στην Σάμο: Βρέθηκε ζωντανό το τέταρτο μέλος του πληρώματος – Δυο νεκροί

Ζωντανό βρέθηκε το τέταρτο μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου που έπεσε στη Σάμο καθώς ο άνδρας κολύμπησε μέχρι την ακτή και σώθηκε.

Ο Μολδαβός κατάφερε να φτάσει μέχρι την παραλία όπου και εντοπίστηκε στην ακτή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Από την πτώση του ελικοπτέρου στη Σάμου δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ για τα αίτια της τραγωδίας ο Αερολιμεναρχης Σάμου έχει ενημερώσει την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων για να προχωρήσει στη διερεύνηση των αιτιών. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία νεκροί είναι ο Έλληνας σύνδεσμος και ο συγκυβερνήτης που είναι Ρουμάνος και δύο σώοι είναι ο μηχανικός που είναι Μολδαβός και ο πιλότος επίσης Μολδαβός. 

 

Όλα ξεκίνησαν όταν το πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρούσε στην πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στη Σάμο και ενώ περισυνέλεγε νερό έχασε τον έλεγχο και έπεσε στη θάλασσα στην περιοχή του Αγίου Μηνά. Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα για να σώσουν το τετραμελές πλήρωμα και πρώτος περισυνελέγη ζωντανός ο Ρουμάνος πιλότος που βρίσκεται ήδη στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια ανασύρθηκαν νεκροί δυο μέλη του πληρώματος ενώ λίγο πριν τις 10 το βράδυ βρέθηκε ο τέταρτος αγνοούμενος ο οποίος κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι την ακτή.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε μισθωθεί από την Ουκρανία και βοηθούσε στην κατάσβεση της φωτιάς στη Σάμο.Για την διάσωση των 4 μελών του πληρώματος επιχείρησαν 5 πλοία λιμενικού σώματος, 2 σκάφη Ελληνικού Στρατού, 1 Ιδιωτικό σκάφος, 1 ιδιωτικό σκάφος με ομάδα αυτοδυτών και 1 ελικόπτερο Πολεμικής Αεροπορίας. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις