Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πύργος: Καταρρέει το παλιό μηχανοστάσιο του ΟΣΕ! Ένα “διαμάντι” που παραμένει βουτηγμένο στη λάσπη της εγκατάλειψης

Πύργος: Καταρρέει το παλιό μηχανοστάσιο του ΟΣΕ! Ένα “διαμάντι” που παραμένει βουτηγμένο στη λάσπη της εγκατάλειψης

Ένα από τα κτίρια που αποτελεί κομμάτι της ιστορίας όχι μόνο του Πύργου αλλά συνολικά του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα, το παλιό μηχανοστάσιο του ΟΣΕ πίσω από το σταθμό, καταρρέει. Το βράδυ του Σαββάτου (05-12-2020) κατέρρευσε ένα σημαντικό τμήμα του μηχανοστασίου και έγινε αντιληπτό από το θόρυβο που προκάλεσε η πτώση από τις πέτρες του κτιρίου. Πολίτες κάλεσαν την Αστυνομία, για να λάβει μέτρα αποκλεισμού του χώρου.

Με βάση την αρχιτεκτονική των κτιρίων του σιδηροδρόμου, είναι ένα κόσμημα. Ένα διαμάντι βουτηγμένο στη λάσπη της εγκατάλειψης. Ο σιδηρόδρομος στην Ηλεία ξεκίνησε την κατασκευή του το 1882 και πολλά από τα κτίρια του σταθμού χρονολογούνται από τα τέλη του 1800 και τις αρχές του 1900. Ωστόσο έχουν απαξιωθεί πλήρως τόσο από τον ΟΣΕ όσο και από την πόλη. Σε άλλες περιοχές θα αποτελούσαν σημεία αναφοράς τέτοια κτίρια, όπως και το πιο διάσημο από αυτά το κτίριο του κεντρικού σταθμού του Πύργου, έργο του Τσίλερ…

“Το κτίριο ανήκει στον ΟΣΕ και είναι επικίνδυνο. Κατά καιρούς καταρρέουν μικρά τμήματα. Όμως χθες το βράδυ ακούσαμε έναν μεγάλο θόρυβο και αντιληφθήκαμε πως έχει υποχωρήσει ένα μεγάλο τμήμα του κτιρίου. Καλέσαμε την Αστυνομία για να δει τι έχει συμβεί. Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα καθώς το κτίριο είναι επικίνδυνο” ανέφερε στο ilialive.gr, μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής που αντιλήφθηκε χθες την κατάρρευση.

“Αυτά το βιώνουμε καθημερινά στη γειτονιά μας. Κάθε μέρα πέφτει και κάτι. Δεν είναι αισθητικά αυτό που αντικρίζουμε αλλά το αποτέλεσμα. Χθες το βράδυ θα μπορούσαν να προκληθούν σωματικές και υλικές ζημιές πολύ εύκολα. Εκείνο που έχω να πω προς τους αρμόδιους, όποιοι κι αν είναι, είτε ο ΟΣΕ, είτε ο δήμος, να νοιαστεί κάποιος. Πρώτα πρέπει να θρηνήσουμε νεκρούς και μετά να γίνει κάτι. Πλέον το κτίριο είναι σαθρό και πρέπει να γίνει κάτι. Είναι δρόμος εδώ και περνούν πεζοί και αυτοκίνητα” ανέφερε άλλος πολίτης – κάτοικος της περιοχής.

Να σημειώσουμε πως λόγω των παλιών βαγονιών και του ιδιαίτερου χώρου, αρκετά παιδιά έχουν ως χώρο παιχνιδιού το μηχανοστάσιο και θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ασφάλισης του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις