Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Πύργος: Ξέσπασε η μητέρα της Αναστασίας Μπέλλου που σκοτώθηκε από μπετονιέρα [pics]

ΦΩΤΟ από patrisnews.com
ΦΩΤΟ από patrisnews.com

Συγκλονίζουν τα λόγια της τραγικής μητέρας. Η Αναστασία Μπέλλου σκοτώθηκε στα 19 χρόνια της ζωής της…

Ολοκληρώθηκε στις δικαστικές αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου, η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη τον Ιανουάριο του 2014, με θύμα την 19χρονη, Αναστασία Μπέλλου, από τον Πύργο, που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από μπετονιέρα, στα φανάρια της Αγίου Γεωργίου. Από τις αρχές Ιανουαρίου του 2016, που πραγματοποιήθηκε το πρωτόδικο δικαστήριο η μητέρα της άτυχης κοπέλας, Γεωργία Σκλαβογιάννη, ζητούσε τη δικαίωση για την μνήμη της κόρης της, που την έχασε μέσα σε μια στιγμή τόσο άδικα.

ΦΩΤΟ από patrisnews.com

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης όπου μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία που κράτησε έντεκα ώρες μέσα στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας καταδικάσθηκε σε 18 μήνες κάθειρξη ο οδηγός της μπετονιέρας που κατηγορούνταν για τον θανάσιμο τραυματισμό της Αναστασίας Μπέλλου. Παρότι ο Εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, μεγαλύτερη ποινή για τον οδηγό της μπετονιέρας, στην τελική του απόφαση το δικαστήριο επέβαλλε συνολική ποινή τους 18 μήνες.

Ωστόσο, εκείνο που έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση, σε νομικούς κύκλους, είναι πως στο πρωτόδικο δικαστήριο (αστικό κομμάτι) που έγινε τον Ιανουάριο του 2016 στον Πύργο, το δικαστήριο είχε κρίνει στο 100%, ως υπαίτια την αδικοχαμένη κοπέλα, αφού είχε εξετάσει όλα τα στοιχεία και τις καταθέσεις των μαρτύρων. Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές, στους ισχυρισμούς της η εργοδότρια εταιρεία του οδηγού και στην κατάθεσή της στο δικαστήριο, είχε κάνει λόγο για τυφλό σημείο στους καθρέπτες της μπετονιέρας και πως ο οδηγός δεν μπορούσε να δει την 19χρονη Αναστασία, στο σημείο που εκείνη βρισκόταν.

Μετά την απόφαση αυτή, του πρωτόδικου δικαστηρίου, την οποία η οικογένεια της Αναστασίας Μπέλλου, χαρακτήρισε ως άδικη, ορίσθηκε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ειδικός πραγματογνώμονας που εξέτασε όλα τα στοιχεία από την πλευρά του και κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι στα συγκεκριμένα οχήματα της εταιρείας, δεν υπάρχει κανένα τυφλό σημείο και ο οδηγός είχε την δυνατότητα να βλέπει που βρισκόταν η αδικοχαμένη κοπέλα. Στην απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου, η οικογένεια έχει ήδη ασκήσει έφεση που αναμένεται να συζητηθεί τον Σεπτέμβριο του 2017.

ΦΩΤΟ από patrisnews.com

Να σημειωθεί, πως, όπως ανέφερε, μετά και την ολοκλήρωση και του τελευταίου δικαστηρίου την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, η τραγική μητέρα, Γεωργία Σκλαβογιάννη, εκείνο που η ίδια θέλει είναι όλοι να σεβαστούν την μνήμη του παιδιού της. Συγκεκριμένα μιλώντας για το πρωτόδικο δικαστήριο και την απόφαση που εκδόθηκε σε δηλώσεις της επεσήμανε ότι: «Η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου ήταν άδικη και αυτό γιατί δεν μπορεί να αναφέρεται πως το παιδί μου ήταν υπαίτιο 100% για ότι συνέβη. Θεωρώ πως έστω και τώρα οφείλουν να δείξουν σεβασμό στη μνήμη του παιδιού μου».

Πηγή: patrisnews.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε