Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πύργος: Ληστεία με γυναίκα να δέχεται επίθεση με λίμα νυχιών – Η δραματική περιγραφή της επίθεσης

Πύργος: Ληστεία με γυναίκα να δέχεται επίθεση με λίμα νυχιών – Η δραματική περιγραφή της επίθεσης

Ο Πύργος παραμένει ανάστατος από τη ληστεία που έρχεται να προστεθεί σε μια λίστα που το τελευταίο διάστημα μεγαλώνει. Η εγκληματικότητα οργιάζει και οι κάτοικοι εμφανίζονται αγανακτισμένοι…

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε μόνη απέναντι σε τρία άτομα που μπήκαν στο σπίτι της. Δύο άντρες και μία γυναίκα, που όπως αποδείχθηκε ήταν η μητέρα του ενός. Η ληστεία ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, με το θύμα να προσπαθεί να συνέλθει από το ισχυρό σοκ. Ο Πύργος και οι κοντινές περιοχές βλέπουν το τελευταίο διάστημα την εγκληματικότητα να οργιάζει και ορισμένοι δηλώνουν απροστάτευτοι. Οι επιτυχίες της τοπικής αστυνομίας δεν λύνει το πρόβλημα.

Παγανιά βγήκαν τρία άτομα Ρομά, δύο νεαροί άντρες και μαζί η μητέρα του ενός, το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου και μέσα σε λίγη ώρα διέπραξαν δύο ληστείες στα περίχωρα του Πύργου. Οι δράστες φαίνεται πως αναζητούσαν για ώρα τα υποψήφια θύματά τους και όπου πίστευαν ότι μπορούσαν να μη γίνουν ιδιαίτερα αντιληπτοί “χτυπούσαν”.

Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρία ενός εκ των θυμάτων χρησιμοποίησαν και teaser για να τον ακινητοποιήσουν. Όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο και επί του προκειμένου χωρίς την Ομάδα Αντιμετώπισης Παραβατικότητας Ευπαθών Ομάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, που με τη σύλληψη τους, μεγάλωσε το σερί των επιτυχιών που καταγράφει τους τελευταίους μήνες.

Η πρώτη ληστεία σημειώθηκε στην περιοχή της Σπιάντζας. Η ηλικιωμένη κυρία από την Βουλγαρία, είδε τους δύο ληστές στο κατώφλι και χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της αναζήτησης γνωστού τους προσώπου, μπήκαν στο σπίτι της, την έπιασαν από το λαιμό την απείλησαν με μια λίμα νυχιών. Της πήραν τα λιγοστά χρήματα που είχε στην τσάντα της.

«Έβλεπα τηλεόραση και άκουσα τα σκυλιά να γαυγίζουν. Σηκώθηκα και είδα δύο νέους σχετικά να μου φωνάζουν “άνοιξε μας να μας πεις για κάποιον που ψάχνουμε”. Τους άνοιξα και μπήκαν. Άρχισαν να με σπρώχνουν και να μου λένε “δώσε μας τα λεφτά γιατί θα σε σκοτώσουμε”.

Ο ένας με κρατούσε και ο άλλος μπήκε και έψαξε. Με κρατούσε από το λαιμό και με απειλούσαν με μια λίμα νυχιών. Βρήκε την τσάντα μου και πήραν 100 ευρώ και το κινητό μου. Ακόμα μου πήραν ένα χρυσό σταυρό με αλυσίδα, δώρο του άντρα μου. Με τράβηξαν στην αποθήκη και άρχισαν να ζητούν πάλι λεφτά. Τους είπα ότι έχω κάτι άλλο και έφυγαν με ένα κόκκινο αυτοκίνητο” περιέγραψε η ηλικιωμένη.

Στο δεύτερο περιστατικό εμφανίστηκαν οι δύο νεαροί άντρες και η γυναίκα εμφανίστηκαν ως πελάτες σε περίπτερο. Μόνο που είχαν σκοπό να ψωνίσουν χωρίς να πληρώσουν. Έτσι όταν αντέδρασε ο περιπτεράς τον χτύπησαν και τον ακινητοποίησαν με τη χρήση teaser.

Πηγή: ilialive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις