Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πύργος: Ληστεία μέσα σε σχολείο με θύμα 13χρονο μαθητή, συνελήφθη ο δράστης

Πύργος: Ληστεία μέσα σε σχολείο με θύμα 13χρονο μαθητή, συνελήφθη ο δράστης

Η ληστεία σημειώθηκε μέσα σε σχολείο και ο 19χρονος δράστης έπεσε στα χέρια της αστυνομίας. Ανάστατος ο Πύργος από τις περιγραφές για τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν…

Ο Πύργος βλέπει την εγκληματικότητα να οργιάζει το τελευταίο διάστημα και η ληστεία σε σχολείο της πόλης, έρχεται να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία. Ένας 13χρονος μαθητής παγιδεύτηκε και ακινητοποιήθηκε από εξωσχολικό λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι για την πρωινή προσευχή. Ο δράστης κατάφερε να αρπάξει το κινητό τηλέφωνο του παιδιού, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σύλληψη. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για ένα άτομο που έκανε το ένα χτύπημα μετά το άλλο, πριν συλληφθεί.

Δύσκολες στιγμές έζησε ο 13χρονος μαθητής που έπεσε θύμα ληστείας από Ρομά το πρωί της Τετάρτης 5 Απριλίου, στον Πύργο. Ο δράστης επιτέθηκε στον μαθητή πριν την έναρξη του μαθήματος στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και με τη χρήση βίας του απέσπασε το κινητό του τηλέφωνο. Όπως διαπιστώθηκε μετά τη σύλληψή του, λίγες ώρες νωρίτερα είχε βάλει στο στόχαστρο μια ταβέρνα και περίπτερα για να κλέψει γαριδάκια.

Σε ότι αφορά το περιστατικό της επίθεσης στον μαθητή, ο 19χρονος μπήκε λίγο πριν τις οκτώ το πρωί στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Πύργου, όπου βρισκόταν ο 13χρονος, πριν ξεκινήσει η λειτουργία του σχολείου. Έκατσε δίπλα στο παιδί και του ζήτησε να του δώσει το κινητό του.

Ο μαθητής αρνήθηκε και ο Ρομά απείλησε πως θα κάνει κακό στην οικογένεια του. Το παιδί φοβήθηκε και προσπάθησε να φύγει, όμως ο δράστης τον κράτησε δίπλα του με τη βία. Κάποια στιγμή έφτασε στο χώρο ο φύλακας του σχολείου και αυτό έδωσε την δυνατότητα στο παιδί να αντιδράσει και να αρχίσει να φωνάζει. Τότε ο 19χρονος άρπαξε το κινητό του μαθητή και πήδηξε από την περίφραξη του σχολείου για να τραπεί σε φυγή.

Από εκείνη την ώρα σήμανε συναγερμός, η διεύθυνση του σχολείου κινητοποιήθηκε άμεσα μόλις πληροφορήθηκε το περιστατικό που συνέβη εκτός λειτουργίας του σχολείου, ενημέρωσε την Αστυνομία και ξεκίνησαν αναζητήσεις. Η Ειδική Ομάδα Ελέγχων Παραβατικότητας προέβη σε αναζητήσεις με βάση τις περιγραφές που είχε για τον δράστη και τον εντόπισε λίγο αργότερα στην πόλη, όπου και τον συνέλαβε.

Ο δράστης ο οποίος έχει “παρελθόν” με παραβατική συμπεριφορά, όπως προέκυψε από την προανάκριση που έγινε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης “χτύπησε” σε ταβέρνα όπου μπήκε και έκλεψε το κινητό του ιδιοκτήτη.

Λίγο αργότερα και ενώ συνέχισε να περιφέρεται στην πόλη αποπειράθηκε να διαρρήξει περίπτερο στην πλατεία Δικαστηρίων, ενώ ότι δεν καταφέρει εκεί, το πέτυχε σε άλλο περίπτερο… Έκλεψε αρκετές συσκευασίες με γαριδάκια και πατατάκια και όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 19χρονος, το ίδιο είχε κάνει και το προηγούμενο βράδυ στο ίδιο περίπτερο. Θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ηλείας με την κατηγορία της ληστείας και της διάπραξης κλοπών.

Πηγή: ilialive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις