Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πύργος: «Μου έλεγαν τι βλακείες κάνεις και ξεκίνησαν να με χτυπάνε» λέει ο 14χρονος που έπεσε θύμα bullying

Πύργος: «Μου έλεγαν τι βλακείες κάνεις και ξεκίνησαν να με χτυπάνε» λέει ο 14χρονος που έπεσε θύμα bullying

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νέα υπόθεση bullying στον Πύργο, με θύμα ένα 14χρονο αγόρι που παρενοχλήθηκε από μια παρέα «νταήδων». Τα τελευταία 24ωρα κυκλοφορούν και βίντεο, που δείχνουν να του ρίχνουν διαδοχικά χαστούκια. 

Οι γονείς του 14χρονου από τον Πύργο έχουν καταθέσει μήνυση, αλλά η νέα αυτή υπόθεση bullying έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με το pelop.gr, έχει σχηματιστεί δικογραφία και η υπόθεση αναμένεται να μπει στην τελική ευθεία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ανήλικοι έχουν ταυτοποιηθεί από την Ελληνική Αστυνομία και θα κληθούν να καταθέσουν.

Ο 14χρονος, όπως αναφέρει το pelop.gr, αποκάλυψε πώς ξεκίνησε ο εκφοβισμός του από την ομάδα των νεαρών –που είναι γνωστοί για τη δράση τους στον Πύργο, αλλά και για την ημέρα της επίθεσης σε κεντρικό σημείο της πόλης. «Μου έλεγαν τι βλακείες κάνεις και ξεκίνησαν να με χτυπάνε. Έχουν πει αν ακούσουμε κάτι, θα έχεις χειρότερα μπλεξίματα», δήλωσε εμφανώς τρομαγμένος ο ανήλικος που έπεσε θύμα bullying στον Πύργο. Όπως ανέφερε, όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, όταν στο 4ο Γυμνάσιο κάποιοι το βανδάλισαν και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά.

 «Τον χτύπησαν γιατί δεν τους βοηθούσε»

«Το παιδί το τρομοκράτησαν από το σχολείο» ανέφερε η μητέρα του 14χρονου. «Το παιδί φοβήθηκε γιατί θα μπλέκανε και τον χτύπησαν γιατί δεν τους βοηθούσε στη δικαστική διαμάχη», πρόσθεσε. 

«Πήγαμε στην αστυνομία και εκεί ο μικρός έκανε πίσω. Μου λέει «δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα γιατί θα μου επιτεθούν και θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα» και έτσι το παιδί αναγκάστηκε και έφυγε, πήγε στο χωριό και έμεινε όλο το καλοκαίρι εκεί» συμπλήρωσε.

Είχε ζητήσει να πάει στο χωριό

Για την κατάσταση του 14χρονου μίλησε και ο θείος του, λέγοντας ότι: «είναι σοκαρισμένο ο μικρός είναι τρομαγμένος τώρα να κάθεσαι εκεί να σε σφαλιαρίζουν και να μη κάνεις τίποτα…».

Μάλιστα το παιδί είχε ζητήσει από τους γονείς του να πάει στο χωριό μετά το κλείσιμο των σχολείων, από φόβο μην δεχθεί επίθεση από την παρέα των ταραξιών.

«Το παιδί μου δεν βγαίνει έξω μόνο του, φοβάται, και χθες που βγήκαμε μια βόλτα στην πλατεία, βγήκαμε παρέα και δεν απομακρύνθηκε από κοντά μου» δήλωσε η μητέρα του.

Με πληροφορίες από pelop.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις