Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πύργος: Ο ληστής βρήκε το διάολό του στο πρόσωπο που βλέπετε – Ξύλο, κυνήγι και μία σύλληψη (Φωτό)!

ΦΩΤΟ από ilialive.gr
ΦΩΤΟ από ilialive.gr

Σκηνές βγαλμένες από αστυνομική ταινία σε γειτονιά του Πύργου, με τον Χρήστο Χρυσικόπουλο να γίνεται θέμα τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στα social media…

Στα χέρια του θύματός του και περίοικων που τον κυνήγησαν, έπεσε ένας 33χρονος που μαζί με άγνωστο συνεργό του λήστεψαν τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας (04-04-2016) έναν ιδιοκτήτη περιπτέρου έξω από το σπίτι του στον Πύργο. Οι ληστές χτύπησαν λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στην πυλωτή πολυκατοικίας στην οδό Ελλήνων Ολυμπιονικών τον 40χρονο Χρήστο Χρυσικόπουλο, ιδιοκτήτη περιπτέρου στον Αγ. Ιωάννη Πύργου. Οι δράστες σύμφωνα με πληροφορίες παρακολουθούσαν τον 40χρονο πάνω σε μοτοσικλέτα που εκινείτο με κλειστά φώτα, πιθανότατα από την οδό Ρήγα Φεραίου, ενώ φέρονται να είχαν προμελετήσει τα βήματά τους και τη διαδρομή που ακολουθεί καθημερινά το θύμα τους.

Φτάνοντας στην πολυκατοικία, άφησαν σε μικρή απόσταση τη μοτοσικλέτα και πλησίασαν πεζή. Μπαίνοντας με το αυτοκίνητό του ο 40χρονος στην πυλωτή της πολυκατοικίας, κρύφτηκαν. Εκείνος βγήκε από το όχημα και μεταφέροντας πράγματα κινήθηκε προς την είσοδο. Πίσω του ακολούθησαν οι δύο δράστες. Όμως ο 40χρονος έχοντας ξεχάσει κάτι στο αυτοκίνητο γύρισε και είδε μπροστά του τους ληστές που φορούσαν κουκούλες.

«Τι έγινε παλικάρια;» τους ρώτησε και τότε αυτοί τον χτύπησαν. Χάνοντας την ισορροπία του κατάφεραν να του αποσπάσουν ένα τσαντάκι που περιείχε προσωπικά έγγραφα και 3.000 ευρώ. Αμέσως τράπηκαν σε φυγή, αλλά ο 40χρονος διατήρησε την ψυχραιμία του και τους κυνήγησε, φωνάζοντας δυνατά μέσα στη γειτονιά.

Περίοικοι αντιλήφθηκαν τι συνέβη, ενώ νεαροί που φέρονται να είχαν αντιληφθεί τους δύο δράστες με την κουκούλα πάνω στη μοτοσικλέτα με τα σβηστά φώτα είχαν ακολουθήσει τη διαδρομή. Βλέποντας τον 40χρονο να καταδιώκει τους δράστες έσπευσαν σε βοήθεια και μαζί ακινητοποίησαν τον έναν από τους δύο δράστες, τον 33χρονο που λίγες στιγμές αργότερα συνέλαβαν οι αστυνομικοί, πριν καταφέρουν να ανέβουν στη μοτοσικλέτα.

Ο άλλος δράστης κατάφερε να διαφύγει έχοντας το τσαντάκι με το ποσό στα χέρια του. «Οι δράστες ήξεραν τις κινήσεις μου, τι ώρα φεύγω από το περίπτερο, που μένω. Τα παλικάρια που με βοήθησαν μετά, είχαν αντιληφθεί πως κάποιοι ήταν πίσω μου στη Ρήγα Φεραίου με κλειστά φώτα και κουκούλα full face και πίστεψαν πως κάτι περίεργο συνέβαινε για αυτό και ήρθαν προς την γειτονιά μου» είπε το θύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθέντας δεν έχει αναφερθεί στην ταυτότητα του συνεργού του, ούτε στους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την πράξη ή άλλες λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο της ληστείας. «Είμαστε ευάλωτοι οι ιδιοκτήτες περιπτέρων. Το έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, κάπου το περίμενα, αλλά δεν ξέρεις πότε θα γίνει. Ευτυχώς δεν υπήρξαν χειρότερα» σχολίασε χθες με ηρεμία ο Χρήστος Χρυσικόπουλος.

Πηγή: ilialive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε