Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πύργος: “Οδηγούμαστε σε αφανισμό”! Κραυγή απελπισίας από ιδιοκτήτες περιπτέρων

Πύργος: “Οδηγούμαστε σε αφανισμό”! Κραυγή απελπισίας από ιδιοκτήτες περιπτέρων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μπορεί να αποτελούν τα καταστήματα που βρίσκονται ανοιχτά πολλές ώρες, όμως βλέπουν τον τζίρο τους να βουλιάζει παράλληλα με την υποτονική κίνηση στην αγορά.

Οι ιδιοκτήτες περιπτέρων και ψιλικατζίδικων στον Πύργο απευθύνουν κραυγή αγωνίας και αναμένουν την ένταξή τους στους ΚΑΔ που πλήττονται για να βρουν ένα στήριγμα μέσα στην υγειονομική κρίση που βιώνουμε.

periptera 2

Ο περιπτερούχος Γιώργος Κομπλόης σημείωσε ότι “η κίνηση είναι υποτονική, ο κόσμος φοβάται και δεν βγαίνει πάρα πολύ. Η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει. Κάτι πρέπει να γίνει, γιατί πάμε προς αφανισμό. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρουν τα 800 € μόνο αυτοί που έκλεισαν. Αλλά πρέπει να έχουν και μία στήριξη ακόμα και αυτοί που λειτουργούν αλλά στην ουσία ομως υπολειτουργούν.

komplois

Εμείς όπως και τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία αν το σκεφτείς καλύτερα τελούμε ένα λειτούργημα για να μπορεί ο άλλος να πάρει τα καπνικά του προϊόντα, την βενζίνη του, τα φάρμακα του, όποτε κι εμείς πρέπει με κάποιον τρόπο να στηριχθούμε. Η μείωση του τζίρου μας είναι πάνω από 50% και όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση χειροτερεύει” ανέφερε.

periptera 3

Ιδιοκτήτρια περιπτέρου η Παναγιώτα Κουτσογιάννη ανέφερε ότι “σαφέστατα και έχει πέσει πάρα πολύ ο τζίρος μας, γιατί ο κόσμος είναι πολύ επιφυλακτικός και δε βγαίνει με την ίδια ευκολία που έβγαινε, πράγμα που είναι λογικό με την κατάσταση που υπάρχει. Δεν σημαίνει οτι επειδή είμαστε ανοιχτοί έχουμε την δουλειά που είχαμε, οι υποχρεώσεις μας τρέχουν, οι δόσεις στην εφορία, τα ενοίκια μας και αλλά πολλά”.

zafeiraki

Η ιδιοκτήτρια καταστήματος ψιλικών Βασιλική Ζαφειράκη απο την πλευρά της δήλωσε ότι “ο τζίρος μας έχει πέσει κατά πολύ γιατί ο κόσμος δεν βγαίνει να ψωνίσει. Για τον δικό μας τον κλάδο δεν έχουν παρθεί μέτρα από την κυβέρνηση και ευχόμαστε να γίνει κάτι άμεσα. Περισσότερο από 60% έχει πέσει ο τζίρος μας”…

periptera 4

Πηγή: ilialive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις