Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πύργος: Πατέρας αρνητής του κορονοϊού πήγε στο δικαστήριο ντυμένος τσολιάς

Πύργος: Πατέρας αρνητής του κορονοϊού πήγε στο δικαστήριο ντυμένος τσολιάς

Στα δικαστήρια του Πύργου βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αλέξανδρος Μαργκώτσος προκειμένου να απολογηθεί, καθώς κατηγορείται για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό, και για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση μέσω διαδικτύου. Αυτό όμως που προκάλεσε αίσθηση ήταν ότι εμφανίστηκε ντυμένος… τσολιάς. 

Πρόκειται για τον πατέρα μιας 10χρονης μαθήτριας, ο οποίος αρνούνταν να φορέσει μάσκα η κόρη του κατά την προσέλευση και παραμονή της στο σχολείο. Η υπόθεση απασχόλησε – σύμφωνα με το patrisnews.gr – προ ημερών και για το περιστατικό κατέθεσε μήνυση σε βάρους του πατέρα ο εκπαιδευτικός, Αθανάσιος Κατσίμπελης και Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, ο Αλέξανδρος Μαργκώτσος, έφτασε στα δικαστήρια του Πύργου για το Αυτόφωρο Τριμελές, ντυμένος με τη στολή του τσολιά, προκαλώντας αίσθηση τόσο στους δικαστές όσο και στον κόσμο που βρισκόταν πέριξ των δικαστηρίων. Ωστόσο μετά την απολογία του, το δικαστήριο του έδωσε προθεσμία τριών ημερών, όρισε δικάσιμο την ερχόμενη Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου και τον άφησε ελεύθερο. 

Δείτε φωτογραφίες:

«Δεν προστατεύουν οι μάσκες»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος πατέρας, Αλέξανδρος Μαργκώτσος κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια μετά την απολογία του, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι: «Τα μόνα λόγια που μπορώ να πω γιατί υπάρχει μια τριήμερη αναβολή, θα πρέπει να έχω τον δικηγόρο, το μόνο που θέλω να πω και να το ακούσουν όλοι οι Έλληνες και οι γονείς και θέλω να το ακούσετε καθαρά, οι υφασμάτινες μάσκες και οι απλές χειρουργικές δεν έχουν καμία έγκριση, καμία πιστοποίηση σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ότι προστατεύουν από τον covid-19. Δεν προστατεύουν από τον covid-19 και αν θυμάστε πέρυσι το ίδιο το κράτος είχε δώσει και ο διευθυντής έδωσε στην κόρη μου μαύρες μάσκες που δεν είχαν καμία έγκριση και καμία πιστοποίηση. Δεν προστατεύουν οι μάσκες οι υφασμάτινες μέσα στο σχολείο και οι απλές χειρουργικές και να συμπληρώσω ότι αυτό το δικαστήριο είναι η δεύτερη μήνυση που γίνεται και έχει ξεκινήσει από τις 5 Φεβρουαρίου και για το ίδιο θέμα μου κατέθεσε πάλι μήνυση ο κύριος διευθυντής».

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από patrisnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις