Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πυροβολισμός 16χρονου στο κεφάλι στη Θεσσαλονίκη: Ξεχειλίζει η οργή τσιγγάνων σε Πάτρα και Αγρίνιο

Πυροβολισμός 16χρονου στο κεφάλι στη Θεσσαλονίκη: Ξεχειλίζει η οργή τσιγγάνων σε Πάτρα και Αγρίνιο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο 16χρονος δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. Ο τραυματισμός του, ξεσήκωσε όπως φαίνεται ένα κύμα οργής σε καταυλισμούς τσιγγάνων. Κατάληψη σχολείου στην Ξάνθη…

Τεταμένη ήταν η κατάσταση μέχρι τα ξημερώματα στον καταυλισμό των Ρομά στον Ριγανόκαμπο της Πάτρας. Από το απόγευμα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου στο σημείο είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και περιμετρικά υπήρχε αστυνομική δύναμη, παρουσία του διοικητή Ασφαλείας, όπως και δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Τσιγγάνοι βγήκαν στο δρόμο και άναψαν φωτιές, διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό. Έβαλαν φωτιά σε κάδους και σε λάστιχα στην οδό Ηρακλέους, δίπλα από τον καταυλισμό και είχαν συγκεντρωθεί γύρω από αυτούς, κρατώντας πέτρες και ρόπαλα.

Στο σημείο υπήρχε ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ., με δυνάμεις της ΟΠΚΕ, για την παρακολούθηση της κατάστασης, ενώ είχε αποκλειστεί η πρόσβαση οχημάτων στον καταυλισμό, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο συγκέντρωσης και άλλων ατόμων. Ανάλογες εικόνες και σε καταυλισμό Ρομά στο Αγρίνιο.

Στην Ξάνθη, σε κατάληψη προχώρησαν το πρωί της Τρίτης (06/12) οι μαθητές στο 3ο Γενικό Λύκειο της πόλης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιστατικό με τον 16χρονο που πυροβολήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Οι μαθητές προχώρησαν στη συμβολική κατάληξη του σχολείου με αφορμή ωστόσο και την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αλλά και το πρόσφατο θλιβερό περιστατικό με το 11χρονο που έχασε τη ζωή του σε Δημοτικό Σχολείο στις Σέρρες. 

Στο σύνολό τους οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο φωνάζοντας συνθήματα, ενώ αναμένεται να αποφασιστεί το εάν θα κλιμακώσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους ή θα περιοριστούν στη συμβολική κατάληξη. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις