Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ραπτόπουλο: Ο συνωστισμός σε εκκλησία έφερε διασπορά του κορονοϊού και σκληρό lockdown;

Ραπτόπουλο: Ο συνωστισμός σε εκκλησία έφερε διασπορά του κορονοϊού και σκληρό lockdown;

Την ώρα που στο Ραπτόπουλο του δήμου Αγράφων στην Ευρυτανία εξακολουθεί να αναζητείται ο ασθενής μηδέν με κορονοϊό, όλο και περισσότεροι είναι οι κάτοικοι του χωριού που υποψιάζονται πως όλα μπορεί να ξεκίνησαν από την γιορτή του ιερού ναού των Αγίων Αναργύρων στα Λεπιανά την 1η Νοεμβρίου που βρίσκεται μόλις τέσσερα χιλιόμετρα μακριά.

Σύμφωνα με το φωτογραφικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsit.gr από την ημέρα εκείνη, φαίνεται ξεκάθαρα πως πολλοί ήταν οι πιστοί που αψηφώντας τις συνθήκες επισκέφτηκαν για προσκύνημα τον ναό, αλλά και για να παρακολουθήσουν την δοξολογία που τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ευρυτανίας κ.κ. Γεωργίου. Μπορεί οι περισσότεροι να φορούσαν κανονικά την μάσκα όμως, οι αποστάσεις δεν φαίνεται να είχαν τηρηθεί, όπως θα έπρεπε. Η χιλιομετρική απόσταση Ραπτόπουλο – Λεπιανά είναι μόλις τέσσερα χιλιόμετρα.

Από την άλλη, όπως ξεκαθάρισε σε πρωινές του δηλώσεις στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξανδρος Καρδαμπίκης, στο χωριό μπορεί να μην έγινε κανένα γλέντι, όμως εκείνος άφησε να εννοηθεί πως το κακό μπορεί να ξεκίνησε από μετακινήσεις που έγιναν για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Το χωριό από χθες ζει σε καθεστώς σκληρού lockdown έως τις 15 Δεκεμβρίου, ενώ ήδη μετρά και τον πρώτο θάνατο, καθώς ένα από τα διασωληνωμένα κρούσματα έχασε χθες την μάχη με τον ιό σε ηλικία 59 ετών.

Click4more Συγκινεί ο γιατρός που «έσπασε» την καραντίνα του για να διασωληνώσει ασθενή: «Δεν έκανα δεύτερες σκέψεις»

Εξαιτίας των πολλαπλών κρουσμάτων η Πολιτική Προστασία, μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση το βράδυ της Τετάρτης (09.12.2020) και κατόπιν εντολής του Νίκου Χαρδαλιά αποφάσισε στο χωριό να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα.

Οι νέοι αυστηρότατοι περιορισμοί στο Ραπτόπουλο αποφασίστηκαν διότι όπως αποκάλυψε στο newsit.gr o πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σεραφείμ Τριαντάφυλλος, στο χωριό υπάρχουν 16 ασυμπτωματικά κρούσματα, ενώ άλλοι επτά άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με τον έναν να χάνει την μάχη.

Ο άτυχος άνδρας είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας από το ΓΝ Καρπενησίου στις 2 Δεκεμβρίου και κατέληξε την, Τετάρτη 09.12.2020.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις