Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Ράχες Φθιώτιδας: Η κηδεία της γυναίκας που πνίγηκε μαζί με τον άντρα που βούτηξε να την σώσει

Ράχες Φθιώτιδας: Η κηδεία της γυναίκας που πνίγηκε μαζί με τον άντρα που βούτηξε να την σώσει

Λίγη ώρα μετά την κηδεία του 56χρονου, οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικίας και η 65χρονη γυναίκα που πνίγηκε μαζί του, στις Ράχες Φθιώτιδας…

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας έχει συνταράξει τους κατοίκους στις Ράχες Φθιώτιδας, πολλοί από τους οποίους πήγαν στις κηδείες του 56χρονου και της 65χρονης. Των δύο θυμάτων που πνίγηκαν μαζί στη θάλασσα. Η γυναίκα πάλευε να κρατηθεί στην επιφάνεια της θάλασσας και όταν ο άντρας την πλησίασε από μπροστά, εκείνη «γατζώθηκε» πάνω του, με αποτέλεσμα και οι δύο να πνιγούν. Το μεσημέρι με λίγη ώρα διαφορά, έγιναν οι δύο κηδείες.

Συγγενείς και φίλοι είπαν λίγο πριν τις 17:00 το τελευταίο αντίο στην 65χρονη. Τραγική φιγούρα ο γιος της, που το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουλίου του 2023, είχε ειδοποιηθεί από τους πρώτους για την τραγωδία και έσπευσε για την αναγνώριση της σορού της μητέρας του.

Η γυναίκα που έχασε τη ζωή της τόσο άδικα, είχε γίνει γιαγιά για πρώτη φορά πριν 2 μέρες. «Μόλις έγινε γιαγιά, πριν από δύο μέρες έγινε γιαγιά και πνίγηκε, ούτε το εγγόνι της δεν πρόλαβε να χαρεί», λέει ο γιος της.

«Είναι ο πόνος μεγάλος πάρα πολύ μεγάλος γιατί ο κάθε ένας ξεχωριστά αντιπροσώπευε κάτι ξεχωριστό στην κοινωνία μας, στο χωριό μας. Η συγκεκριμένη οικογενειακή μας φίλη πριν από δύο ημέρες έγινε γιαγιά και σήμερα ο σκηνοθέτης έπαιξε άσχημη σκηνή», λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Είχε προηγηθεί η κηδεία του 56χρονου. Ο άτυχος άντρας είχε εκτίσει ποινή πολυετούς κάθειρξης για ένα αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε στα 22 του χρόνια και συντάραξε τη χώρα. Τότε στην περιοχή που έμελλε να γραφτεί ο επίλογος και της δικής του ζωής, σκότωσε μια 17χρονη μαθήτρια αφού πρώτα προσπάθησε να τη βιάσει. Το κορίτσι αντιστάθηκε και ξεψύχησε από τα άγρια χτυπήματα που δέχτηκε. Ο δράστης μετάνιωσε και έχασε στη φυλακή τα νιάτα του. Υποστήριξε πως ήταν μεθυσμένος και δεν είχε συναίσθηση των όσων έκανε.

Όταν αποφυλακίστηκε αποφάσισε να ζήσει στις Ράχες. Εκεί δεν δημιούργησε ποτέ προβλήματα. Είχε γυρίσει σελίδα στη ζωή του και αυτό το έβλεπαν όλοι όσοι τον ζούσαν καθημερινά. Άνθρωποι, που το μεσημέρι θέλησαν να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία. Η συγκίνηση ήταν διάχυτη με τις συζητήσεις για αυτό το τραγικό παιχνίδι της μοίρας να είναι αλλεπάλληλες.

Η διπλή τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουλίου του 2023. Θύματα μια 65χρονη και ο 56χρονος, που βούτηξε στα νερά, όταν άκουσε τις αγωνιώδειςς φωνές της γυναίκας, που βυθιζόταν στον πάτο της θάλασσας. Και οι δύο τους κάτοικοι του παραλιακού χωριού στη Φθιώτιδα. Ο 56χρονος είχε επιστρέψει στις Ράχες τα τελευταία χρόνια, καθώς βρισκόταν στη φυλακή για την απόπειρα βιασμού και δολοφονία 17χρονης μαθήτριας

Βρέθηκε νεκρή σε μία λίμνη αίματος με πολτοποιημένο το κεφάλι

Κι αυτό γιατί την άνοιξη του 1990 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, όταν πραγματοποίησε ένα στυγερό έγκλημα που έχει αποτυπωθεί στα αστυνομικά χρονικά. Το βράδυ της 16ης Απριλίου εκείνου του έτους o νεαρός τότε ψαράς σκότωσε μια 17χρονη μαθήτρια λυκείου, η οποία βρισκόταν για τις διακοπές του Πάσχα μαζί με την οικογένειά της στο χωριό του πατέρα της.

Το πτώμα της κοπέλας είχε βρεθεί μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ το κεφάλι της είχε πολτοποιηθεί. Ο 23χρονος είχε επιτεθεί τότε στην μαθήτρια με σκοπό να τη βιάσει και η 17χρονη αντιστάθηκε. 

Πήγε να τη βιάσει και εκείνη αντιστάθηκε

Τη χτύπησε πολλές φορές με μια σιδερένια ζαρντινιέρα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα η κοπέλα να χάσει τη ζωή της.  Ο δράστης μετά την απεχθή πράξη του, έφυγε από το σημείο, πήγε σπίτι του και αφού πλύθηκε, στη συνέχεια βγήκε έξω για να διασκεδάσει με τους φίλους του.

Οι αστυνομικοί που από την πρώτη στιγμή πίστεψαν ότι είχαν να κάνουν με σεξουαλικό έγκλημα υποπτευτήκαν τον 22χρονο και πήγαν στο σπίτι του, όπου και τον συνέλαβαν. Ο ίδιος αν και αρχικά αρνήθηκε κάθε σχέση με το έγκλημα, στη συνέχεια «έσπασε». Είπε στους άνδρες της ΕΛΑΣ ότι προσπάθησε να την βιάσει αλλά αυτή αντιστάθηκε. Τότε, όπως είπε, φοβήθηκε ότι θα τον καταγγείλει και την σκότωσε.

Ο νεαρός άνδρας οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας βιασμού.  Έμεινε στη φυλακή για 20 χρόνια,  ενώ πολλές ήταν οι εντάσεις που επικρατήσαν κατά τη διάρκεια της δίκη με τη μητέρα του κοριτσιού να χαστουκίζει τον δράστη μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις