Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ρέθυμνο… 2020: Τηλεκπαίδευση στο πεζούλι της πολυκατοικίας για δυο μικρά κορίτσια

Ρέθυμνο

Όλα συνέβησαν το απόγευμα Παρασκευής, 27.11.2020, στο Ρέθυμνο και οι εικόνες είναι αυτό που λέμε “γροθιά στο στομάχι”. Η ώρα είναι λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι και η διαδικασία με τηλεκπαίδευση έχει ήδη ξεκινήσει για χιλιάδες μαθητές δημοτικών σχολείων ανά τη χώρα.

Την ίδια στιγμή, σε μια πυλωτή σπιτιού στην περιοχή Περιβόλια Ρεθύμνου, μία μητέρα κάθεται υπομονετικά μπροστά από τις δύο κόρες της και κρατώντας στο ένα της χέρι το κινητό της τηλέφωνο, προσπαθεί να βοηθήσει την μικρότερη ώστε να παρακολουθήσει το μάθημά της. Ταυτόχρονα, με ένα δεύτερο κινητό και μπροστά της απλωμένα βιβλία, τετράδια και μολύβια, η μεγαλύτερη κόρη παρακολουθεί κι εκείνη τη δασκάλα της…

Click4more: Τηλεκπαίδευση: Mαθήματα ακόμα και σε… καφενείο κάνουν στη Θεσσαλία (vid)

Μια διαδικασία που κράτησε ξανά ώρες. Όπως ώρες ολόκληρες έχει βρεθεί η συγκεκριμένη μητέρα στο συγκεκριμένο σημείο κι άλλες φορές περίπου το τελευταίο δεκαήμερο, όπως αναφέρει το daynight.gr.

Ρέθυμνο

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες η συγκεκριμένα μητέρα δεν διαθέτει σύνδεση στο σπίτι της και ένα σούπερ μάρκετ της περιοχής, της έχει προσφέρει τους κωδικούς του wifi. Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, καταφέρνει και εξασφαλίζει πρόσβαση στα παιδιά της ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στην διαδικασία της τηλεκπαίδευσης…

Η ίδια, όπως και ο σύζυγός της, δεν αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, μέχρι που η πανδημία και τα οικονομικά της απόνερα, οδήγησαν αμφότερους στην ανεργία. Η ίδια, περήφανη και ηρωίδα στα μάτια των παιδιών της αλλά και στα μάτια όλων μας, υπομένει τις πρωτόγνωρες συνθήκες και στέκεται δίπλα από τις μικρούλες της μέχρι να τελειώσει το καθημερινό μάθημα-Γολγοθάς. Υπήρξαν δε ημέρες, όπου παρά το τσουχτερό κρύο στο Ρέθυμνο, μάνα και κόρες, στάθηκαν στο ίδιο πεζούλι ώστε να μη χάσουν ώρες διδασκαλίας.

Αδιανόητες εικόνες, αδιανόητες συνθήκες, αδιανόητες καταστάσεις. Να σημειωθεί πως το Μέσο που ανέδειξε το θέμα, ενημερώνει πως άμεσα δέχθηκε δεχτεί δεκάδες μηνύματα από κόσμο που θέλει να προσφέρει την αρωγή του με οποιονδήποτε τρόπο και τονίζει πως θα επανέλθει σύντομα προκειμένου να συντονιστούν ο απαραίτητες ενέργειες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις