Τοπικά Νέα

Ρέθυμνο: 8.500 στρέμματα έγιναν στάχτη το 2010

Το γεγονός που σημάδεψε τη χρονιά η καταστροφή του Φοινικοδάσους της Πρέβελης.

Το 2010 ξέσπασαν 147 πυρκαγιές οι οποίες έκαψαν 8.500 στρέμματα γης. Οι πρώτε επιπτώσεις δεν άργησαν να φανούν, όταν μετά από έντονη βροχόπτωση, καταστράφηκαν πολλές περιουσίες στο χωριό Γιαννιού, από τα ορμητικά νερά που έτρεχαν από το βουνό

Ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας Ρεθύμνου, Αντώνη Μπαγιαρτάκης, δηλώνει ότι “ήδη σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των πλημμυρών, ο νομός βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο και το αντιπλημμυρικό έργο στο χωριό Γιαννιού, έχει προχωρήσει.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, σε ό,τι αφορά το φοινικόδασος στην Πρέβελη, η Περιφέρεια Κρήτης, έχει λάβει μέτρα για την περίφραξή του και τον έλεγχο των δραστηριοτήτων που γίνονται εκεί είτε σε τουριστικό, είτε σε κτηνοτροφικό και αγροτικό επίπεδο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα