Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Εκσκαφέας σκότωσε 34χρονο σε εργατικό δυστύχημα – Συνελήφθη ο οδηγός του

Ρέθυμνο: Εκσκαφέας σκότωσε 34χρονο σε εργατικό δυστύχημα – Συνελήφθη ο οδηγός του

Τραγωδία παραμονές των Χριστουγέννων στο Ρέθυμνο σε εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε σε εργοτάξιο. Εκσκαφέας σκότωσε τον άτυχο νεαρό άντρα…

Συμπληρώνεται το παζλ της τραγωδίας στο Ρέθυμνο, με έναν 34χρονο να αφήνει την τελευταία του πνοή σε εργοτάξιο. Για το εργατικό δυστύχημα συνελήφθη ο οδηγός του μηχανήματος, που δεν είδε τον άτυχο άντρα και έστριψε τον εκσκαφέα τη λάθος στιγμή. Στο σημείο επικράτησε πανδαιμόνιο, αλλά ήταν αργά για τον άτυχο άντρα. Ο θάνατός του, διαπιστώθηκε και τυπικά λίγο αργότερα, από τους γιατρούς του νοσοκομείου της πόλης.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το τραγικό εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Ρέθυμνο το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν χθες στις 10:00 περίπου το πρωί όταν ο άτυχος άνδρας βρισκόταν σε εργοτάξιο και πραγματοποιούσε εργασίες.

Στο σημείο βρισκόταν και ένας εκσκαφέας με τον χειριστή να μην βλέπει τον 34χρονο και να γυρίζει το μηχάνημα με αποτέλεσμα ο βραχίονας να χτυπά τον άτυχο άνδρα. Άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον 34χρονο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο με τους γιατρούς όμως να διαπιστώνουν απλώς τον θάνατό του.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο του δυστυχήματος. Αφού έλαβαν τις απαραίτητες καταθέσεις προχώρησαν στην σύλληψη του οδηγού του εκσκαφέα ο οποίος κατηγορείται «για εργατικό ατύχημα με θανατηφόρα βλάβη».

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προωθήθηκε στον εισαγγελέα Ρεθύμνου. Πρόκειται για ένα ακόμα δυστύχημα που καταγράφεται στους χώρους εργασίας το 2023, σε μια χρονιά που όπως φαίνεται θα κλείσει με αρνητικό ρεκόρ εργατικών δυστυχημάτων.

Όπως υποστηρίζουν εργαζόμενοι και συνδικάτα, η Πολιτεία πρέπει άμεσα να λάβει μέτρα ανάσχεσης των ατυχημάτων στους χώρους εργασίας, καθώς σε άλλη περίπτωση τα επόμενα χρόνια το ένα αρνητικό ρεκόρ θα διαδέχεται το άλλο. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του neakriti.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις