Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Η αγνοούμενη γυναίκα βρισκόταν 20 ώρες στη θάλασσα πάνω σε ένα στρώμα θαλάσσης!

Ρέθυμνο: Η αγνοούμενη γυναίκα βρισκόταν 20 ώρες στη θάλασσα πάνω σε ένα στρώμα θαλάσσης!

Βρέθηκε ζωντανή στο Ρέθυμνο η αγνοούμενη γυναίκα. Επί 20 ώρες βρισκόταν στη θάλασσα, μόνη και αβοήθητη, πάνω σε ένα στρώμα θαλάσσης…

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση εντοπισμού της τουρίστριας που χθες το μεσημέρι (27-06-2018) χάθηκαν τα ίχνη της την ώρα που έκανε μπάνιο σε παραλία του Αδελιανού Κάμπου στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 55χρονη Ρωσίδα εντοπίστηκε στην θάλασσα της Σκαλέτας, 3,5 ναυτικά μίλια μακριά από το σημείο όπου εθεάθη για τελευταία φορά. Μάλιστα, η 55χρονη βρισκόταν πάνω στο στρώμα της και είναι εμφανώς ταλαιπωρημένη αλλά καλά στην υγεία της.

Την άτυχη Ρωσίδα εντόπισε αεροσκάφος της Frontex το οποίο έδωσε το στίγμα σε σκάφος του λιμενικού σώματος που πήγε και την περισυνέλλεξε. Οι άνδρες του λιμενικού οδήγησαν με ασφάλεια την τουρίστρια στην στεριά όπου περίμενε ασθενοφόρο που την μετέφερε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

20 ώρες στη θάλασσα η αγνοούμενη γυναίκα

Φαίνεται ότι η γυναίκα είχε παρασυρθεί με το στρώμα έχοντας απομακρυνθεί και κάλυψε μια απόσταση περίπου 3,5 ναυτικών μιλίων (περίπου 6,5 χλμ). Δεν πρόλαβε να καλέσει σε βοήθεια και απομακρύνθηκε από την παραλία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα βρέθηκε έχοντας τις αισθήσεις της, κάτι που δείχνει ότι πέρασε μια εφιαλτική περιπέτεια στη θάλασσα, αν αναλογιστεί κανείς ότι βρισκόταν στα ανοιχτά από χθες το μεσημέρι μέχρι και σήμερα το πρωί, χωρίς νερό, για περίπου 20 ώρες.

Ο εντοπισμός της γυναίκας στο Ρέθυμνο

Ο σύζυγος και η κόρη της ενημέρωσαν έναν υπάλληλο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν ότι δεν έβρισκαν την 55χρονη πουθενά και αυτός με τη σειρά του ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές στις 9 παρά 20 χθες το βράδυ.

Άμεσα η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου έστησε επιχείρηση εντοπισμού της γυναίκας χρησιμοποιώντας πλωτά μέσα για την έρευνα από θαλάσσης, ενώ επειδή δεν ήταν γνωστό αρχικά αν η γυναίκα μπήκε στη θάλασσα, τόσο χερσαίες δυνάμεις του λιμενικού όσο και της αστυνομίας “χτένισαν” και τη στεριά.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και σήμερα όταν λίγο πριν τις 11.30 οι αρχές εντόπισαν τη γυναίκα πάνω στο στρώμα θαλάσσης να βρίσκεται περίπου   ανοιχτά της Σκαλέτας.

Πηγή: flashnews.gr, cretapost.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις