Σάββατο, 13 Απρ.
25oC Αθήνα

Ρέθυμνο – Μαρτυρία για το βαρέλι με τα ανθρώπινα οστά: Έπεσε και πετάχτηκε το κεφάλι

Ρέθυμνο – Μαρτυρία για το βαρέλι με τα ανθρώπινα οστά: Έπεσε και πετάχτηκε το κεφάλι

Ένα μακάβριο θέαμα εντοπίστηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (27.07.2021) στο Ρέθυμνο της Κρήτης, κατά τη διάρκεια των εργασιών καθαρισμού του Πλατανιανού ποταμού. Μέσα σε ένα βαρέλι υπήρχαν ανθρώπινα οστά με τις πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πρόκειται για οστά που ανήκουν σε άνδρα, ενώ αναμένεται σήμερα η ιατροδικαστική έκθεση. 

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, το βαρέλι στις όχθες του Πλατανιανού ποταμού στο Ρέθυμνο εντόπισε ο χειριστής του εκσκαπτικού μηχανήματος σε μια δασώδη από καλάμια έκταση. Το βαρέλι έπεσε στο έδαφος και από το στόμιο του εμφανίστηκε ένα ανθρώπινο κεφάλι σε κατάσταση μουμιοποίησης. Σε κατάσταση σοκ ο νεαρός χειριστής επικοινώνησε αμέσως με τον εργοδότη του και εργολάβο του έργου καθαρισμού, Μανώλη Σφακιανάκη, ζητώντας του να σπεύσει στο σημείο. Η μακάβρια εικόνα σόκαρε και τον κ. Σφακιανάκη όταν κατάλαβε τι περιείχε το πλαστικό βαρέλι.

Στη συνέχεια οι δυο άνδρες κάλεσαν την αστυνομία και αμέσως αποκλείστηκε ο χώρος εν αναμονή του ιατροδικαστή. Σύμφωνα με το creta24.gr, από τη μακροσκοπική εξέταση του φέρεται να διαπίστωσε ότι πρόκειται για ανθρώπινο σκελετό, ενώ άλλα μακροσκοπικά ευρήματα έδωσαν την εικόνα ότι ανήκει σε άνδρα.

Το πτώμα μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου. Οι ιατροδικαστές θα προχωρήσουν σε ανθρωπολογικές εξετάσεις και αξονικές προκειμένου να διαπιστώσουν το φύλο, την ηλικία αλλά και την ημερομηνία και τα αίτια του θανάτου του.

Συγκλονιστική μαρτυρία: Έπεσε και πετάχτηκε το κεφάλι

Ο ένας εκ των δυο ανδρών που αντίκρισαν το μακάβριο αυτό θέαμα, ο Ρεθεμνιώτης εργολάβος του έργου καθαρισμού του Πλατανιανού ποταμού, Μανώλης Σφακιανάκης, μιλώντας στα «Ρεθυμνιώτικα Νέα» διηγείται τη συγκλονιστική μαρτυρία του: «Με κάλεσε στο τηλέφωνο ο χειριστής μηχανήματος της εταιρείας μου. Εκείνος είδε πρώτος το πτώμα. Βρισκόταν με το μηχάνημα σε σημείο με πάρα πολλά καλάμια και κάποια στιγμή θέλοντας να περάσει βλέπει ένα μπλε πλαστικό βαρέλι όρθιο και πήγε να το κάνει στην άκρη για να περάσει. Το βαρέλι έπεσε και από το στόμιο πετάχτηκε έξω το ανθρώπινο κεφάλι που παρά την κατάσταση που βρισκόταν κατάλαβε αμέσως ότι ανήκει σε άνθρωπο. Λογικό να σοκαριστεί ο χειριστής αλλά το παλικάρι προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία του. Με κάλεσε στο τηλέφωνο και πήγα. Η εικόνα ήταν και για μένα σοκαριστική, ομολογώ. Δεν ήταν σκελετός, όπως αρχικά ακούστηκε, αλλά πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση. Φαινόταν πεντακάθαρα. Έχω τη βεβαιότητα ότι ανήκει σε άνδρα διότι φαινόταν καθαρά τα γένια του. Παρ’ ότι δεν έχω εμπειρία από τέτοια πράγματα, κατά την άποψη μου δεν ήταν πάνω από 40 ετών.

Καλέσαμε την αστυνομία, ήρθαν τα παιδιά από την ασφάλεια και τους υποδείξαμε το σημείο. Ήρθε και ιατροδικαστής μετά. Κι εγώ κι ο χειριστής καταθέσαμε στην αστυνομία».

Ο κ. Σφακιανάκης προχωρά σε μια ακόμη ανατριχιαστική αποκάλυψη λέγοντας ότι: «Το βαρέλι δεν ήταν μεγάλο και σίγουρα δεν χωρούσε ολόκληρος άνθρωπος μέσα. Εμείς είδαμε το κεφάλι και μέχρι τους ώμους. Ούτως ή άλλως είναι αδύνατον να χωρούσε ολόκληρο το σώμα ανθρώπου. Με άλλο τρόπο ναι θα χωρούσε και καταλαβαίνετε τι θέλω να πω….».

Με πληροφορίες από creta24.gr και rethnea.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις