Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Στήνουν κάμερες για να μειωθούν οι τροχαίες παραβάσεις στην παλιά πόλη

Ρέθυμνο: Στήνουν κάμερες για να μειωθούν οι τροχαίες παραβάσεις στην παλιά πόλη
ΦΩΤΟ Αρχείου

Σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου αναμένεται να εγκαταστήσουν οι αρχές στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στην παλιά πόλη. Στόχος η μείωση των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, σε ευρεία σύσκεψη που είχε την Παρασκευή (9.8.2019) στο Ρέθυμνο ο δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης με τα στελέχη της τοπικής αστυνομίας και τροχαίας εξετάστηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης της παραβίασης του ΚΟΚ στην παλιά πόλη και οι παράμετροι ενεργοποίησης τους συστήματος παρακολούθησης και ελέγχου (κάμερες).

Ο δήμαρχος διερεύνησε το νομικό πλαίσιο και σύντομα θα αρθούν τεχνικές και γραφειοκρατικές δυσχέρειες προκειμένου όπως ενημέρωσε, να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα, το οποίο είναι αρτιότατο τεχνικά, ελεγμένο επιστημονικά, πιστοποιημένο και καταγράφει με απόλυτη ευκρίνεια το όχημα (και όχι το πρόσωπο του οδηγού), που προβαίνει σε παράβαση στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή, οι πολίτες θα ενημερωθούν εγκαίρως για την ενεργοποίηση του συστήματος παρακολούθησης παραβάσεων του ΚΟΚ στην παλαιά πόλη η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις