Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ρόδος: Ακυρώθηκαν 300 πολιτικοί γάμοι στη Λίνδο – Η εναλλακτική που δεν κάλυπτε τους μελλόνυμφους!

Ρόδος: Ακυρώθηκαν 300 πολιτικοί γάμοι στη Λίνδο – Η εναλλακτική που δεν κάλυπτε τους μελλόνυμφους!

Περίπου 300 από τους 700 πολιτικούς γάμους ζευγαριών από το εξωτερικό, που είχαν προγραμματιστεί για να τελεστούν κατά τη θερινή σεζόν στη Λίνδο, ακυρώθηκαν, όπως επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γιώργος Ελευθερίου. Η απαγόρευση…

της τέλεσης των γάμων από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου στο προαύλιο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, έπειτα από την άσεμνη φωτογράφηση νεόνυμφων από τη Βρετανία λειτούργησε αποτρεπτικά.

«Είχαν προγραμματιστεί περίπου 700 πολιτικοί γάμοι γι’ αυτή τη σεζόν. Μέχρι σήμερα είχαμε 300 ακυρώσεις περίπου», δήλωσε ο κ. Ελευθερίου. Δυστυχώς δεν απεφεύχθησαν οι μαζικές ακυρώσεις από τους τουρ οπερέιτορς παρά την εναλλακτική λύση που δόθηκε.

Σημειώνεται ότι ο δήμος της Ρόδου έσπευσε να δώσει λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί. Πριν από λίγο καιρό, τοποθετήθηκε πλατφόρμα σε σημείο που φόντο θα είχε το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Παύλου, το οποίο κάθε χρόνο προσελκύει εκατοντάδες μελλόνυμφα ζευγάρια από όλο τον κόσμο. Η λύση επελέγη ανάμεσα από τρεις εναλλακτικές επιλογές, με σκοπό να προστατευθεί το εκκλησάκι του Αγίου Παύλου, μετά το σάλο που ξέσπασε με την επίμαχη φωτογραφία που απεικόνιζε ζευγάρι να ερωτοτροπεί στο προαύλιο.

Η τελική επιλογή για την χωροθέτηση της πλωτής πλατφόρμας έγινε σε συνεργασία της δημοτικής αρχής και της τοπικής κοινότητας με τις αρμόδιες υπηρεσίες και σύμφωνα πάντα με το γράμμα του νόμου, σεβόμενοι την ιδιαιτερότητα του χώρου και το περιβάλλον.

Όπως αναφέρει ο κ. Ελευθερίου, οι πολιτικοί γάμοι αναμένεται να ξεκινήσουν με την έναρξη της σεζόν στη Λίνδο στο πρώτο δεκαήμερο Μαΐου. Σε ημερήσια βάση δεν θα τελούνται περισσότεροι από τρεις γάμοι, ενώ στο χώρο θα υπάρχει και προσωπικό φύλαξης, ώστε να αποφεύγονται τα όποια… παρατράγουδα στις τελετές.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις