Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρόδος: Υπόθεση βιασμού 14χρονης – Ελεύθερος ο 34χρονος Ροδίτης αλλά με περιοριστικούς όρους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 34χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Σύμφωνα με την Dimokratiki.gr ο κατηγορούμενος προσέβαλε ως απολύτως άκυρη τη διαδικασία που κινήθηκε για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, ενώ υποστήριξε ότι έχουν παραβιαστεί θεμελιώδη δικαιώματά του. Ο 34χρονος είναι πατέρας δύο παιδιών και πατριός ακόμη τριών από τον πρώτο γάμο της γυναίκας του.

Μια γυναίκα κατέθεσε μήνυση εναντίον του τον Απρίλιο του 2016 υποστηρίζοντας ότι βίασε και ασέλγησε στην κόρη της, σε δύο περιστάσεις το 2015. Το ανήλικο κορίτσι έμενε από τον Σεπτέμβριο του 2014 στο σπίτι του του γιατί πήγαινε σχολείο στην πόλη της Ρόδου. Ο 34χρονος στην απολογία του υποστήριξε ότι συμπαραστάθηκε στην ανήλικη και την φιλοξενούσε, όπως έκανε με οποιονδήποτε συγγενή τους χρειαζόταν την βοήθειά τους.

Το ανήλικο κορίτσι κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με τις δύο ανήλικες κόρες του, και σύμφωνα πάντα με τον 34χρονο την αντιμετώπιζαν σαν δικό τους παιδί. Όπως υποστήριξε, η ανήλικη άρχισε να έχει συναναστροφές με αγόρια συνομιλώντας μέσω Facebook και ο ίδιος την είχε επιπλήξει όταν διαπίστωσε η σύζυγός του ότι οι επικοινωνίες της είχαν χάσει το μέτρο και οι συνομιλίες της ορισμένες φορές ήταν απρεπείς. Η κατάσταση, όπως περιέγραψε, δεν άλλαξε με αποτέλεσμα να της ζητήσουν να επιστρέψει στο σπίτι της.

Η ανήλικη ισχυρίστηκε αργότερα, ότι ο κατηγορούμενος τον Φεβρουάριο του 2015, ενώ κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με τις δύο κόρες του, ασέλγησε σε βάρος της χαϊδεύοντας την σε απόκρυφα σημεία του σώματος της, χωρίς να ξυπνήσουν οι κόρες του κι ότι αυτό επαναλήφθηκε ακόμη δύο φορές. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι την βίασε τον Απρίλιο του 2015, ενώ κοιμόταν στο ίδιο κρεβάτι με την κόρη του, η οποία ούτε είδε ούτε και άκουσε τίποτε όπως είπε.

Ο κατηγορούμενος προσκόμισε βεβαίωση από την δημόσια υπηρεσία στην οποία εργάζεται, σύμφωνα με την οποία τις ημέρες εκείνες εργαζόταν σε βραδινή βάρδια από τις 7.30 π.μ. έως και τις 22.00. Επίσης, αρνήθηκε τον ισχυρισμό της κοπέλας ότι δεν κατήγγειλε νωρίτερα τον βιασμό διότι την απείλησε ότι θα αναρτούσε στο διαδίκτυο γυμνές της φωτογραφίες. Ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι οι καταγγελίες είναι παντελώς ψευδείς και πιθανολόγησε ότι ως στόχο έχουν την περιουσία της μητέρας του, που είναι εύπορη.

Με πληροφορίες από dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε