Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρόδος: Αθώοι για την έκτρωση σε 13χρονη μαθήτρια – Έπεσε η αυλαία της πολυσυζητημένης υπόθεσης!

Ρόδος: Αθώοι για την έκτρωση σε 13χρονη μαθήτρια – Έπεσε η αυλαία της πολυσυζητημένης υπόθεσης!

Ανακούφιση για τους δύο κατηγορούμενους. Στο εδώλιο βρέθηκε ένας γιατρός και ένας 35χρονος…

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου ένας γιατρός και ένας 35χρονος οι οποίοι κατηγορούνταν για την έκτρωση μίας 13χρονης κοπέλας πριν από οχτώ χρόνια!

Και οι δύο άνδρες, από την αρχή της ακροαματικής διαδικασίας αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονταν και τελικά το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης τους απάλλαξε από τις κατηγορίες.

Σημειώνεται πως αρχικά, ο γιατρός κατηγορούνταν για τεχνητή διακοπή εγκυμοσύνης ανήλικης εγκύου χωρίς τη συναίνεση των γονιών της, σε μη οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα και έκθεση, ενώ ο 35χρονος για αποπλάνηση ανηλίκου που συμπλήρωσε το δωδέκατο αλλά όχι και το 14ο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στην τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης της ανήλικης χωρίς την συναίνεση των γονιών της.

Τον Οκτώβριο του 2018 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω όπου εκδικάστηκε για πρώτη φορά η υπόθεση, είχε απαλλάξει από την κατηγορία της έκθεσης τον γιατρό και τον είχε κρίνει ένοχο για την διακοπή της εγκυμοσύνης επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 7 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Με την ίδια απόφαση, ο 35χρονος είχε κριθεί ένοχος κατά πλειοψηφία για αποπλάνηση ανηλίκου σε βαθμό πλημμελήματος (είχαν πλειοψηφήσει οι ένορκοι) και του είχε επιβληθεί φυλάκιση 4 ετών για την πράξη αυτή, ενώ είχε κριθεί ένοχος όπως κατηγορούνταν για την ηθική αυτουργία στην διακοπή της εγκυμοσύνης της ανήλικης. Κατά της απόφασης αυτής, οι δύο άνδρες άσκησαν έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τους απάλλαξε από κάθε κατηγορία.

Αξίζει να τονιστεί πως ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου δεν εμφανίστηκε η φερόμενη ως παθούσα, οι γονείς αυτής ή κάποιος νομικός εκπρόσωπος τους.

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις