Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρόδος: Διεκδικούν αποζημίωση 2.100.000 ευρώ για τροχαίο δυστύχημα

Ρόδος: Διεκδικούν αποζημίωση 2.100.000 ευρώ για τροχαίο δυστύχημα

To τροχαίο στοίχισε τη ζωή σε ένα νεαρό που έκανε διακοπές στο νησί. Η Ρόδος παρακολουθεί τα στοιχεία που αποκαλύπτονται…

Επτά οικείοι αδικοχαμένου Ιταλού τουρίστα σε τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε το νησί της Ρόδου τον Αύγουστο του 2021 υπέβαλαν αγωγές σε δύο ασφαλιστικές εταιρείες διεκδικώντας αποζημιώσεις, συνολικού ύψους 2,1 εκατ. ευρώ.

Στις 13 Αυγούστου του 2021 ημέρα Παρασκευή στις 22:15, μοτοσικλέτα μάρκας Yamaha οδηγούμενη από νεαρό και ασφαλισμένη στην πρώτη εταιρεία, συγκρούστηκε με σφοδρότητα με αυτοκίνητο μάρκας Nissan Micra που οδηγούσε Ιταλός με συνεπιβάτη τον άντρα που σκοτώθηκε, ασφαλισμένο στη δεύτερη εταιρεία, το οποίο επιχείρησε ελιγμό αριστερής στροφής σε σημείο όπου ο ελιγμός αυτός δεν επιτρέπεται.

Η σύγκρουση, όπως εκθέτουν, δεν θα είχε συμβεί αν ο οδηγός της μοτοσικλέτας οδηγούσε, εντός των επιτρεπομένων ορίων ταχύτητας της περιοχής που είναι τα 50 χλμ/ώρα και ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν επιχειρούσε ελιγμό αριστερής στροφής σε σημείο που δεν επιτρέπεται. Το δυστύχημα, προκλήθηκε κατά πλήρη υπαιτιότητα των οδηγών και των δύο οχημάτων.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να χάσει τη ζωή του ο La Rocca Fransesco του Luigi, συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο, που καθόταν στο πίσω κάθισμα. Είχε έρθει για διακοπές στο νησί της Ρόδου και δυστυχώς έχασε τη ζωή του με τον πιο άδικο τρόπο. Ο θανών ήταν συγγενής των 7 Ιταλών που διεκδικούν την αποζημίωση.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, oι 7 συγγενείς έχουν υποστεί βαρύτατη ψυχική οδύνη, για την αποκατάσταση της οποίας απαιτούν τα παρακάτω:
– Για τον πρώτο και δεύτερη, γονείς του θανόντος, χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης ύψους 300.000 ευρώ για τον καθένα.
– Για την τρίτη και τέταρτη αδελφές του, 300.000 ευρώ για την καθεμία.
-Για τους πέμπτο, έκτο και έβδομη παππούδες και γιαγιά του 300.000 ευρώ για κάθε ένα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις