Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρόδος: Έμεινε στη φυλακή 15 μήνες ενώ ήταν αθώος – Η μεγάλη ανατροπή στη δολοφονία της γιαγιάς του!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το στυγερό έγκλημα συγκλόνισε τη Ρόδο με έναν 26χρονο να οδηγείται στις φυλακές – Οι έρευνες που ακολούθησαν ανέτρεψαν τα αρχικά δεδομένα της δολοφονίας…

Στη δικαιοσύνη, κατά του Ελληνικού Δημοσίου, προτίθεται να προσφύγει ο 26χρονος που είχε κατηγορηθεί μαζί με την 29χρονη αδελφή του, για την δολοφονία της γιαγιάς τους Ουρανίας Γερολύμου τον Νοέμβριο του 2014 μέσα στο σπίτι της. Όπως είναι γνωστό, ο 26χρονος είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και μετά την απολογία του τον Νοέμβριο του 2014 είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος έως τις αρχές του Φεβρουαρίου 2016, οπότε και κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Ο ίδιος κατηγορούνταν και για οπλοκατοχή (πλημμέλημα) και το δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο μόνο για αυτή την κατηγορία επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ με τριετή αναστολή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος πρόκειται να προσφύγει στην δικαιοσύνη στρεφόμενος κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την κράτησή του επί 15 μήνες σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Σημειώνεται πως στην ίδια δίκη που έγινε στην Κω τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε κριθεί ένοχη χωρίς ελαφρυντικά η 29χρονη αδελφή και συγκατηγορούμενη του 26χρονου, στην οποία επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά και δέκα χρόνια κάθειρξη για την κατηγορία της ληστείας, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η 29χρονη είχε ζητήσει με αίτησή της από τον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου να ασκηθεί έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης έτσι ώστε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο να εξεταστεί εξ αρχής η υπόθεση με κατηγορούμενο και τον 26χρονο αδελφό της που αθωώθηκε ωστόσο, η αίτηση αυτή απορρίφθηκε. Αξίζει να αναφερθεί πως στην υπόθεση κατηγορούνταν και άλλα δύο άτομα ηλικίας 23 και 21 ετών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, οι οποίοι κρίθηκαν αθώοι από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε