Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ρόδος: Ένα χρόνο φυλακή στον 29χρονο που προσπάθησε να αποπλανήσει 14χρονη

Ρόδος: Ένα χρόνο φυλακή στον 29χρονο που προσπάθησε να αποπλανήσει 14χρονη

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με 3ετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στη Ρόδο σε έναν 29χρονο που προσέγγισε ερωτικά μια 14χρονη μέσω facebook.

Ο 29χρονος από την Ρόδο έπεσε σε παγίδα που του έστησαν οι γονείς της 14χρονης που αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του.

Το δικαστήριο σύμφωνα με την dimokratiki του αναγνώρισε το ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου ενώ η Εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Στην προανάκριση είχε αναφέρει ότι είδε την 14χρονη στο facebook και μπήκε στο προφίλ της για να δει τις φωτογραφίες της. Του άρεσε, της απέστειλε αίτημα φιλίας, το αποδέχτηκε και ξεκίνησαν να μιλάνε με μηνύματα στο “messenger”. Tης είπε ότι του άρεσε και τότε τον ενημέρωσε ότι ήταν 14 ετών και εκείνος της απάντησε ότι δεν τον νοιάζει η ηλικία της και ότι θα ήθελε να βρεθούν από κοντά. Επίσης την ρώτησε τι φορούσε και να του στείλει μια φωτογραφία της αλλά δεν του απάντησε.

Της έστειλε ξανά μήνυμα για να βρεθούν σε ξενοδοχείο στην Παστίδα και όταν έφτασε στο ξενοδοχείο της έστειλε ένα βίντεο που είναι παρκαρισμένο στο αυτοκίνητο του. Ενώ περίμενε την κοπέλα συνελήφθη.

Είπε ότι δεν πολυσκέφθηκε την ηλικία της γιατί του άρεσε από τις φωτογραφίες της και ήθελε να την δει από κοντά προσθέτοντας ότι δεν θα έκανε κάτι χωρίς την θέλησή της εξειδικεύοντας παραπέρα ότι δεν θα προέβαινε σε σεξουαλική πράξη μαζί της χωρίς να το θέλει.

Μάλιστα είπε πως ξέρει άλλους που έχουν κάνει κάτι με ανήλικες και ότι ο ίδιος δεν έχει κάνει κάτι με ανήλικη ποτέ, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την ανήλικη και την οικογένειά της.

Στο δικαστήριο όμως άλλαξε την απολογία του λέγοντας ότι  πιθανολόγησε ότι το προφίλ της κοπέλας δεν ήταν αληθινό και για τον λόγο αυτό ζήτησε και φωτογραφία και ότι πήγε στο ραντεβού όχι με πονηρό ή περίεργο σκοπό αναγνωρίζοντας ότι ήταν λάθος του που συνομιλούσε με ανήλικη.

Στην δίκη κατέθεσε η μητέρα της ανήλικης που τόνισε μεταξύ άλλων ότι τρείς φορές αναφέρθηκε στις συνομιλίες στο facebook η ηλικία του παιδιού και ο 29χρονος δεν πτοήθηκε ενώ μάρτυρας αστυνομικός κατέθεσε ότι όταν τον εντόπισαν στο πάρκιγκ του ξενοδοχείου τους είπε ότι είχε πάει να συναντήσει ένα φίλο.

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις