Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρόδος: Ένας κεραυνός προκάλεσε το δεύτερο μπλακ άουτ στο νησί – Οι διαπιστώσεις μετά τους ελέγχους!

Ρόδος: Ένας κεραυνός προκάλεσε το δεύτερο μπλακ άουτ στο νησί – Οι διαπιστώσεις μετά τους ελέγχους!

Σε κανονική λειτουργία βρίσκεται το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Καταβιά και το μόνο που παρουσιάζεται είναι…παιδικές ασθένειες που σε συνδυασμό με την παλαιότητα των μηχανών στον ΑΗΣ Σορωνής, δεν μπορούν να αποφύγουν κάποια προβλήματα, σύμφωνα με τον Διευθυντή του κλιμακίου επίβλεψης έργων για τη Νότια Ρόδο της ΔΕΗ, κ. Πλατή…

Σε κανονική λειτουργία βρίσκεται το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Καταβιά και το μόνο που παρουσιάζεται είναι…παιδικές ασθένειες που σε συνδυασμό με την παλαιότητα των μηχανών στον ΑΗΣ Σορωνής, δεν μπορούν να αποφύγουν κάποια προβλήματα, σύμφωνα με τον Διευθυντή του κλιμακίου επίβλεψης έργων για τη Νότια Ρόδο της ΔΕΗ, κ. Πλατή.

Ερωτηθείς χθες ο ίδιος, καταρχήν ανέφερε ότι από τη Σορωνή πρόκειται να μετακινηθούν κάποιες μηχανές στην Κρήτη, οι οποίες περισσεύουν και θύμισε ότι αυτός ήταν σχεδιασμός της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Πέραν αυτού, όμως, οι μηχανές που βρίσκονται εκεί έχουν τα προβλήματά τους. Μάλιστα, η μηχανή που είχε πάρει φωτιά το καλοκαίρι, ακόμα δεν έχει ξαναμπεί σε λειτουργία, γίνονται προσπάθειες επιδιόρθωσης και ευελπιστούν ότι αμέσως μετά τα Χριστούγεννα θα είναι έτοιμη.

Αυτή την εποχή, σύμφωνα με τον κ. Πλατή, έχουμε ενεργειακή επάρκεια γιατί είναι συνολικά δεκατέσσερις μηχανές διαθέσιμες συν τέσσερις ακόμα, οπότε είναι υπεραρκετές. Το νέο εργοστάσιο είναι αυτή τη στιγμή σε λειτουργία κανονικά και το μόνο που παρουσιάζεται, όπως σε όλα τα καινούργια έργα, είναι…οι παιδικές ασθένειες. Δηλαδή, κάποια προβλήματα που δεν μπορούν να βγουν με τις δοκιμές και εμφανίζονται αναπάντεχα.

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, αν αυτό ήταν η αιτία των μπλακ άουτ στο νησί, ο Διευθυντής της ΔΕΗ είπε ότι δεν θα ήθελε να μπει ακόμα σε αυτό το θέμα γιατί έχει συσταθεί η Επιτροπή από τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ, η οποία εξετάζει το πρόβλημα που δεν είναι τόσο απλό όσο ίσως νομίζουμε.

Στο δεύτερο μπλακ άουτ, όμως, ήταν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα διότι έπεσε ένας κεραυνός πάνω στη γραμμή μεταφοράς και απομονώθηκε το καινούργιο εργοστάσιο. Οπότε, λόγω της μικρής ανάγκης σε ισχύ ουσιαστικά το φορτίο έπεσε όλο πάνω στη Σορωνή με αποτέλεσμα να μην αντέξει και να προκληθεί το μπλακ άουτ.

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις