Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ρόδος: Επιβατηγό πλοίο προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού – Ταλαιπωρία για τους 41 επιβάτες

Ρόδος: Επιβατηγό πλοίο προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού – Ταλαιπωρία για τους 41 επιβάτες

Στον προβλήτα του λιμανιού της Ρόδου προσέκρουσε σήμερα (10.12.2023) το πρωί το επιβατηγό πλοίο «Sea Star Lindos», χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί, παρά μόνο ταλαιπωρία για τους επιβάτες.

Όπως ανέφερε το Λιμενικό Ρόδου σε ανακοίνωσή του κατά την διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του «Sea Star Lindos» σημαίας Παλάου στο λιμάνι της Ρόδου, το πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα με το αριστερό πρωραίο τμήμα του.

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Φετιγιέ της Τουρκίας για τη Ρόδο, με 41 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του νησιού με ασφάλεια.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο πλοίο και στην πύλη ελέγχου Schengen του λιμανιού της Ρόδου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «Sea Star Lindos», μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Οι επιβάτες πάντως, υπέστησαν ταλαιπωρία, καθώς πρόκειται να ταξιδέψουν στον προορισμό τους με άλλο πλοίο με μέριμνα της εταιρείας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις