Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρόδος: Έσπασαν το κεφάλι και λήστεψαν γνωστό επιχειρηματία – Ισόβια μετά την αποκάλυψη της αλήθειας [pic]

Ρόδος: Έσπασαν το κεφάλι και λήστεψαν γνωστό επιχειρηματία – Ισόβια μετά την αποκάλυψη της αλήθειας [pic]

Ο άτυχος επιχειρηματίας δέχθηκε άγρια επίθεση με ρόπαλα. Οι δράστες έφυγαν με τα 60.000 ευρώ που δεν πρόλαβε να καταθέσει σε τράπεζα. Οι αποκαλύψεις συντάραξαν την τοπική κοινωνία…

Ποινή ισόβιας κάθειρξης, 3 ετών και ενός μηνός, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου σε έναν 25χρονο Αλβανό, που κρίθηκε ένοχος ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και κατοχή ναρκωτικών. Σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και 9 μηνών καταδικάστηκε ο 18χρονος ξάδελφός του, συνεργός του στο έγκλημα, που κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, για ληστεία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Κατηγορούμενη για ηθική αυτουργία στις δύο πρώτες πράξεις ήταν και η 44χρονη μητέρα του 18χρονου, η δίωξη σε βάρος της οποίας έπαυσε λόγω θανάτου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Πιο συγκεκριμένα περί ώραν 01.10 τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου 2016 οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ενημερώθηκαν ότι στην συμβολή των οδών Μανδηλαρά και Γρίβα κείτεται αιμόφυρτος ο 50χρονος Ν.Μ. ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο 50χρονος διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και σε κατάθεσή του ανέφερε ότι κινούμενος πεζός δέχτηκε επίθεση από δύο άγνωστα άτομα, που φορούσαν κουκούλες οι οποίοι τον χτύπησαν μανιωδώς με ξύλα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να χάσει τις αισθήσεις του.

Εν συνεχεία του αφαίρεσαν το μπουφάν σε τσέπη του οποίου μετέφερε χρηματικό ποσό 60.000 ευρώ από τις εισπράξεις του καταστήματός του τα οποία δεν είχε καταθέσει σε τράπεζα λόγω των capital controls. Οι δύο δράστες έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενο πολίτη και τράπηκαν σε φυγή.

Οι έρευνες και η αποκάλυψη της αλήθειας

Από τις έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν βουτηγμένα στο αίμα τα δύο αυτοσχέδια ρόπαλα που χρησιμοποίησαν τα οποία είχαν βρει σε παγκάκι σε παρακείμενο, του σημείου της επίθεσης χώρο στάθμευσης. Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε προσήχθη ένας Πακιστανός υπάλληλος του θύματος, που φέρεται να ανέφερε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος, γιός πρώην συντρόφου και υπαλλήλου του 50χρονου, τον είχε παροτρύνει στο παρελθόν να τον ληστέψουν.

Ο 18χρονος εργαζόταν μάλιστα και ο ίδιος περιστασιακά ως μπάρμαν στην επιχείρηση του θύματος. Προσήχθη εν συνεχεία ο πρώτος κατηγορούμενος και σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, μάλλινα γάντια που έφεραν ίχνη από φυτό το οποίο υπήρχε στο σημείο που αφαιρέθηκαν τα ξύλα. Εν συνεχεία προσήχθη και ο 25χρονος εξάδελφός του ο οποίος ομολόγησε ότι διέπραξε το έγκλημα μαζί με τον 18χρονο.

Ο τελευταίος παρέδωσε στους αστυνομικούς το χρηματικό ποσό των 32.700 ευρώ, μια αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους 2 γραμμαρίων και μια δεύτερη αυτοσχέδια συσκευασία με κοκαΐνη βάρους ενός γραμμαρίου περίπου. Υποστήριξε επίσης ότι έδωσε 18.000 ευρώ από τα κλοπιμαία προκειμένου να ξεχρεώσει οφειλή του σε ομοεθνή του κρατούμενο για υπόθεση ναρκωτικών.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις