Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ρόδος: Έστειλε γυμνή φωτογραφία και ροζ βίντεο σε υποτιθέμενο γυναικείο προφίλ στο Instagram και έπεσε θύμα εκβιασμού

Ρόδος:  Έστειλε γυμνή φωτογραφία και ροζ βίντεο σε υποτιθέμενο γυναικείο προφίλ στο Instagram και έπεσε θύμα εκβιασμού

Ένας 26χρονος από τη Ρόδο μάλλον μετάνιωσε πικρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τις… ορμές του και έστειλε γυμνή φωτογραφία και δυο ροζ βίντεο σε υποτιθέμενο γυναικείο προφίλ στο Instagram.

Το προφίλ στο Instagram αποδείχτηκε όχι μόνο ψεύτικο, αλλά ήταν και παγίδα. Λίγο μετά την αποστολή της φωτογραφίας και των βίντεο ο 26χρονος από τη Ρόδο δέχτηκε μήνυμα στον οποίο άγνωστος εκβιαστής του ζητούσε να του δώσει χρήματα για να μην δημοσιεύσει το υλικό που είχε στείλει.

Ο άνδρας από τη Ρόδο δεν πτοήθηκε. Αμέσως πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε το γεγονός.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αρχαγγέλου σχημάτισαν δικογραφία εις βάρος ενός άγνωστου δράστη για εκβίαση και για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων το απόγευμα της Παρασκευής (14.7.2023).

Στην κατάθεσή του ο 26χρονος κάτοικος Αρχαγγέλου Ρόδου είπε στους αστυνομικούς ότι όλα έγιναν λίγο πριν την καταγγελία.

Ο άνδρας συνομιλούσε με υποτιθέμενη γυναίκα στο Instagram στις 14 Ιουλίου και κάπου η κουβέντα… άναψε και τhς έστειλε μια φωτογραφία και δυο βίντεο σε… ανάρμοστες πόζες.

Στις 15:30 την ιδια μέρα έλαβε αίτημα από χρήστη του Instagram με όνομα «Girly» αγνώστων λοιπών στοιχείων, που του έλεγε «κάνε με αποδοχή, είμαι το ίδιο άτομο».

Του ζήτησαν 1.000 ευρώ

Μόλις αποδέχτηκε το αίτημα φιλίας ο άγνωστος χρήστης έστειλε στον 26χρονο τις φωτογραφίες και τα βίντεο που είχε στείλει στον προηγούμενο χρήστη και μηνύματα όπου του έλεγε: «Θέλω 1.000 ευρώ για να μην σε εκθέσω και στείλω τα βίντεο και τις φωτογραφίες σου σε γνωστούς σου και στην οικογένειά σου».

Οι συνομιλίες τους ήταν στην αγγλική γλώσσα. Ο 26χρονος δεν πανικοβλήθηκε και φυσικά δεν κατέβαλε κανένα χρηματικό ποσό. Διέγραψε τους προαναφερόμενους λογαριασμούς και πήγε στη αστυνομία όπου κατήγγειλε το περιστατικό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις